Walking tour LICEndelig oprendte dagen. Trine og jeg havde været i email-kontakt siden engang i november. Turen til New York var en gave til sønnen Simon, som fyldte 18 år. Jeg havde sagt til  Trine at hun skulle spørge Simon, hvilke 5 ting han tænker på, hvis han skulle beskrive New York, hvad han kan li’ etc. På baggrund af de ord, gik jeg i tænke-box. Jeg ville gerne dække områder, som de ikke selv havde dækket. Jeg ville også gerne undgå, at vi skulle fare rundt og ikke nyde turen til fulde.

Søndag d. 29 marts 2015, vejret var halvkøligt men solen stod høj på himmelen. Jeg mødte Trine og Simon på deres hotel i midtown, og sammen tog vi toget mod Downtown Brooklyn. Undervejs talte vi løst og fast, om rejser, New York’s historie og hvad vi skulle se idag.
Ved ankomst til Brooklyn, ventede vi på en bybus der skulle tage os gennem nogle nabolag, som Simon havde ytret ønske om at se. Det hasidiske jødiske kvarter! Vi talte mere omkring Brooklyn’s oprindelse, og de områder vi så.
Og så endte vi endelig i Williamsburg, hvor vi mødtes med min kollega, fotograf og tour guide Ibrahima Diallo fra “All New York Fun Tours“. Vi har arbejdet sammen i en periode, han er en af de bedste guides jeg har mødt.
Så personlig, informativ, sjov og rar person. Og så er han rigtig dygtig bag et kamera. Jeg gav tur på dansk, han fortalte på engelsk. Det fungerede rigtig godt!

Der blev taget tonsvis af billeder, diverse poseringer prøvet af. Turen gennem det “trendy” Williamsburg, blev til en tur igennem det gamle fabrikskvarter. Efter nogle timer her, tog vi igen en bus ganske kort for at komme over til Queens hvor vi oplevede Long Island City (LIC), et område af Queens der har gennemgået utrolig stor ændring i løbet af de sidste par år. Vi talte 5 Pointz, som ikke længere er med os, historien bag bydelen og gik igennem områderne med alle de nye luksus-lejlighedskomplekser. Og så så vi den smukkeste udsigt man kan få af Manhattan – fra Queens. Skønt, skønt, skønt!
Vi sluttede af på Riverview Restaurant, hvor Trine noget så venligt betalte hele regningen! Tusind tak!

Vi brugte omkring 6 timer sammen, alt inklusiv. Tiden fløj hurtigt. Og i sidste ende, sagde Simon nogle ord der gjorde mig rigtig glad: “Det føles ikke som om, jeg har været på en tur. Det føles som om, at jeg bare har hængt ud med nogle venner!” Det er præcist den følelse, jeg gerne vil have at mine gæster har. Så tak for ordene, Simon!

Nogle af billederne fra turen kan ses i slideshow nedenunder teksten her. Første halvdel af billederne er taget af Ibrahima, tjek hans eget arbejde ud på www.nycpassion.com, anden halvdel af billederne (når billederne fra Williamsburg starter forfra) er mine. Tag og nyd udsigten, og overvej om du ikke kunne have lyst til at booke en privat-tur særligt tilpasset jeres ønsker – med eller uden fotograf! Læs mere om privat-designede ture her: Design din egen tour

%d