Overnatning

Photo by Pixabay: https://www.pexels.com/photo/bedroom-door-entrance-guest-room-271639/

Hotel, vandrerhjem eller privat lejlighed?

En af de første ting man kigger på, når man starter planlægningen af sin ferie til New York City er selvfølgelig hvor man skal bo.
Det er NYC så alt efter hvilken type rejsende du er, vil du finde en passende mulighed for dig.

Om det er mere luksuriøst, meget basis, delt værelse på et vandrehjem, privat overnatning eller noget helt andet så finder du en løsning i en af byens 5 boroughs. Ja, man kunne også tage turen over til New Jersey (omend man skal tage omkostninger ved at skulle bruge to transportsystemer i betragtning, men det er en anden snak)

Førstegangsbesøgende tænker nok automatisk på Times Square som et godt udgangspunkt. Jeg får ofte spørgsmålet: “Kan du anbefale et godt, billigt og centralt hotel?” men virkeligheden er, at godt, billigt og centralt er begreber der ikke går hånd i hånd og jeg kan ikke give dig et kontrakt svar. Jeg må vide flere detaljer omkring dig og dine rejsefæller.

Du vil helst ikke bruge tid på offentlig transport. Du vil helst gå rundt til alle attraktioner og tage en taxa når det er nødvendigt.
Det er vigtigt for dig, at der ikke er for megen larm udenfor vinduerne. Eller måske vil du gerne bo i hjertet af et sprudlende nabolag.
Det kan være du helst vil have et lille te-køkken og have mulighed for at smøre en frokost selv. Det kan også være morgenmad på hotellet er en nødvendighed. Eller måske vil du bare gerne have en ren seng, og badeværelse og så klarer du alt andet udenfor hotellets vægge. Du rejser måske alene, eller med en ven. Du er ung. Du er ældre. Du har små børn med. Du har bedstemor med. Og så er der jo spørgsmålet om hvad der i din definition er “billigt”?  – New York City er ikke en billig destination men med lidt god planlægning kan rejsen til NYC sagtens passe ind i dit budget.

Hvis du klikker dig rundt på hjemmesiden vil du finde diverse anmeldelser fra danske turister af det hotel de boede på under deres ferie til byen. Du kan bruge søgefunktionen og søge på specifikke hoteller, eller klikke ind direkte her: https://turistinewyork.dk/?s=hotel og se den lange liste af indlæg.  Ja, flere af anmeldelserne er år gamle men klik dig videre og se, om de ikke stadig er værd den anbefaling de fik her.

Ps. Vi er ikke et rejseselskab MEN … vi sender gerne din uforpligtende forespørgsel videre til vores samarbejdspartnere via dette link.

Airbnb i New York

Airbnb, VRBO og tilsvarende er kendte for deres “sharing-economy” forretningsmodel hvor private kan leje deres hus, lejlighed eller værelse ud til rejsende.  Det er ganske rigtigt, at der er strenge regler og love sat i kraft i NY og andre byer i USA vedrørende disse typer af udlejninger – men det er ikke korrekt, hvis du tror at det er ulovligt for dig at leje! Det er det ikke! Du vil ikke få juridiske problemer hvis du lejer en. Hvorvidt det er lovligt for udlejer er en anden sag. Reglerne er en smule indviklede men altså ikke noget du som lejer behøver bekymrer dig for. Læs mere om Airbnb via dette link.

Men hvorfor leje lejlighed i New York, og ikke hotel? Der er stor frihed forbundet ved at indkvartere sig privat i storbyen. Og ind i mellem er der også besparelser. At have sin egen private lejlighed at vende tilbage til, efter en lang dag med shopping og sightseeing gør at man kan lade op, lave sin egen mad, og slappe af anderledes end på et hotel værelse. Og så er der også fordelen af, at bo i områder der ikke er så “turistede”! I bør søge bolig alle steder i byens 5 bydele; det med at bo “centralt” i NYC er et vidt begreb – som tidligere nævnt.  Så længe der er en subway station nær ved lejligheden, så kan I komme let rundt.

Leje værelse eller lejlighed af danskere i New York

Der er mange danskere i New York der lejer deres værelse eller hele lejlighed ud i små perioder af gangen. Jeg anbefaler selvfølgelig, at man passer godt på hvem man lejer af, og sikrer sig ikke at blive snydt. Men, når det så er sagt så er der flere danskere der har godt ry og som man sagtens kan leje af. Tilmeld dig Facebook gruppen, og se hvad der er af muligheder: https://www.facebook.com/groups/260895497860383/

Jeg kan også anbefale min gamle kollega’s bolig, som jeg har set mange gange. Den har en fin beliggenhed, og lækkert indrettet: https://www.facebook.com/groups/965470790310694

 


Book en dansk guide New York!
Vi tilbyder spændende, sjove sightseeing tours i byen så I får fuldt udbytte af jeres ferie her: https://www.turistinewyork.dk/sightseeing-paa-dansk/

Gør det en forskel hvilken lufthavn du lander i?
Læs vores guide til New York lufthavne her: https://www.turistinewyork.dk/guide-til-new-york-lufthavne/

Hvordan og hvorledes med offentlig transport?
Læs vores guide til New York transport muligheder her: https://www.turistinewyork.dk/transport-i-new-york/

Hvordan finder jeg billige flybilletter?
Læs vores guide til søgning af flybilletter her: https://www.turistinewyork.dk/flybilletter-til-new-york/

Sommertilbud 2023

Sommertilbud 2023

Efter tretten rejser, og mange måneders ophold i New York City satte jeg endegyldigt snuden mod New York City, 1 juli 2011. For at fejre dette jubilæum, og for at skyde ordentlig gang i sightseeing for danske turister efter de sidste...

read more
Besøg New York Public Library

Besøg New York Public Library

Besøg på New York Public Library   En af de mere "unikke", eller specielle men egentlig også ret åbenlyse oplevelser man bør have som turist i New York er et besøg på New York Public Library på 5th avenue mellem 42 og 43 gader. “New York...

read more
The Sightseeing Pass

The Sightseeing Pass

The New York Sightseeing Pass Day Pass - du vælger antal dage du ønsker passet skal være gyldigt i.Flex Pass - du vælger antal attraktioner du ønsker at besøge. The Sightseeing Pass har et udvalg af over 100 attraktioner, sightseeing tours og...

read more
%d bloggers like this: