7 magiske oplevelser i New York City i juletiden

Hvis der er én by, der formår at indfange den sande magi ved juletiden, så er det New York City. The Big Apple forvandler sig til et fortryllende vinterlandskab i december, og det er en oplevelse, der er svær at beskrive med ord. I dette blogindlæg vil vi dykke ned i nogle af de mest ikoniske juleoplevelser, du kan nyde på Manhattan! (Ps. Dyker Heights er i Brooklyn, og denne tur kan anbefales: Dyker Heights Christmas Lights)

NB: Glem ikke, vores danske hygge-byvandring startende 30 november og frem til 12 januar 2024:Vinterhygge Byvandring med billet til Top of The Rock!


1. Rockefeller Center Christmas Tree: En Skinnende Stjerne

Hvert år samles tusindvis af mennesker omkring Rockefeller Center for at overvære tændingen af juletræet. Dette er ikke bare et træ; det er et symbol på julen i New York. Det smukt udsmykkede træ er omgivet af skøjteløbere, julemusik og en overflod af lys, der gør det til det mest imponerende juletræ i verden.

Rockefeller Christmas Tree

Photo by: Kaydn Ito

2. Window Displays: Shopping i Stil

New York Citys store stormagasiner, såsom Macy’s, Bloomingdale’s og Saks Fifth Avenue, konkurrerer om at lave de mest fantastiske julevinduer. Disse vinduer er sande kunstværker og fortæller ofte hjertevarme historier om julen. At gå rundt og kigge på vinduerne er en sjov og gratis aktivitet, der spreder julestemning. Men, hvis du vil shoppe i Macy’s så husk at få et visitors discount pass først: Visitor Savings

Macy's Holiday decoration

Photo by: Taraqur Rahman

3. Dygtige Kunstnere: Radio City Christmas Spectacular

Radiocity Music Hall er hjemstedet for de verdensberømte Rockettes, og deres årlige “Radio City Christmas Spectacular” er en fantastisk forestilling, du ikke må gå glip af. Med dans, musik og imponerende koreografi får du en ægte juleoplevelse, der vil få dig i den rette stemning.

Radio City Music Hall Holiday

Photo by: Goh Rhy Yan

4. En Tur på Skøjter: The Rink at Rockefeller Center

Hvis du er en skøjteløber eller drømmer om at prøve det, så er The Rink at Rockefeller Center stedet at gøre det. Omgivet af julelys og skyskrabere kan du glide hen over isen og tage fantastiske billeder af det berømte juletræ i baggrunden. Det er en skøn måde at tilbringe en eftermiddag i juletiden.

5. Julemarkeder: Unikke Gaver og Lækkerier

New York City har en overflod af julemarkeder i december. En af de mest populære er Union Square Holiday Market, hvor du kan finde alt fra kunst og håndværk til lækre julespecialiteter. Dette er det perfekte sted at købe unikke gaver og smage på lækre retter fra hele verden. Ej at forglemme holiday markederne i Bryant Park, Columbus Circle, Harlem osv. Se en liste over de forskellige her:

6. Winter Village at Bryant Park: Hygge og Skøjteløb

Bryant Park forvandler sig til et vinterparadis med julemarked, skøjtebane og en hyggelig atmosfære. Du kan leje skøjter og glide rundt på isen eller nyde varme drikkevarer i den hyggelige “lodge.”  Se deltajer her.

Bryant Park Winter Village

Photo by: Johnell Pannell

 

7. New York City Ballet: En Klassisk Nøddeknækker

Hver jul opfører New York City Ballet en spektakulær version af “Nøddeknækkeren,” en juletradition for mange New Yorkere. Det er en uforglemmelig forestilling, der passer perfekt til juletiden. Se her: George Balanchine’s The Nutcracker. Se evt. om du kan spare penge på billeterne på dette show, eller andre ved at tjekke $30 for 30 kampagnen ud.

New York City Ballet

Photo by: Kazuo Ota

Juletiden i New York City er en magisk tid, hvor hele byen glitrer af lys og glæde. De ovennævnte oplevelser er blot nogle af de mange måder, du kan opleve den unikke charme og festlige stemning, der gør denne by til et af de mest ikoniske steder at fejre julen. Så planlæg din rejse, og lad dig fortrylle af New Yorks julemagi i år.