Gæsteartikel fra DreamModels.dk

5 bedste makeupMit navn er Katrine og jeg elsker selvfølgelig at være ude at rejse. Elsker også makeup og skønhedsprodukter, så jeg arbejder til daglig sammen med hjemmesiden DreamModels.dk. Jeg håber nedenstående lille artikel kan inspirerer dig!

New York er en fantastisk by som der er blevet sunget om, skrevet om, portrætteret på TV og meget mere. Som borger fra et lille land som Danmark, kan det være en overvældende oplevelse at besøge den pulserende storby. Selv efter flere besøg kan man aldrig rigtig få nok af byen, og derfor kan det også virke uoverskueligt at finde ud af hvilke steder man skal besøge, hvor man skal spise og hvor man skal shoppe. Især beautyprodukter og parfume er noget mange er på udkig efter. Men kan det overhovedet betale sig at shoppe løs i storbyen – og i så fald hvor? Jeg har samlet 5 af de bedste parfume og makeup-butikker i New York til dig.

Barneys New York
5 bedste makeup1

Hvis du tager til New York, kommer du ikke uden om Barneys. Den store butik indeholder alt hvad et shoppinghjerte begærer, især hvis du er til de lidt mere eksklusive ting og så kan der altså sagtens være penge at spare ved at handle i USA. Derudover har Barneys også et meget større udvalg end hvad du typisk kan finde i europæiske butikker, og samtidig slipper du så for den dyre fragt. Barneys forhandler en masse tøj, men deres beautyafdeling er et kig værd. Den adskiller sig fra andre stormagasiners afdelinger ved at være lidt mere diskret og tilgængelig, så du har lyst til at kigge rundt uden nødvendigvis at købe noget. Dét er smart.

MAC
MAC er et rent ikon inden for makeup og det er ikke noget man kan komme udenom. Selvom vi ganske rigtigt har butikker inden for en overskuelig afstand herhjemme, er MAC i New York lidt af en anderledes oplevelse. De har nemlig deres showroom her og der er som sædvanligt mulighed for at få råd og vejledning af personalet, som udelukkende er uddannede makeupartister. MAC tilbyder en bred palette af vilde farver såvel som din hverdagsmakeup, og det er alt sammen i god kvalitet. Prisen er selvfølgelig lidt højere på disse varer, men her får man hvad man betaler for. Igen kan det godt svare sig at købe i USA, især hvis dollarkursen er gunstig.

Chanel
Chanel – selvfølgelig. Chanel er det ypperste, hvad enten du går i retning af tøjet, skoene, parfumen eller makeuppen. Deres Chanel No.5 er selvfølgelig ikonisk inden for parfumer, men de har også mere ungdommelige dufte – her kan jeg især anbefale deres Change-linje, med dufte som bla. ”Creme de Fraiche” som er lidt lettere og sødere end den tunge No.5. Ud over deres legendariske parfumer, er der også deres makeuplinje som selvfølgelig også er helt i top. Deres neglelakke er samleobjekter, som folk gerne vil betale mange hundrede kroner for at få fingre i (bare søg på eBay) og i USA har du mulighed for at se de farver som endnu ikke har fundet vej til Danmark. Deres makeup er i allerhøjeste kvalitet og er fantastisk for dig der kræser om dine produkter. Og så gør det bestemt heller ikke noget at indpakningen er virkelig pæn!

Sephora5 bedste makeup2
Blandt makeup-elskere er Sephora ren kult. Man kan blive overvældet af at træde ind i sådan en butik, men Sephora ændrede for alvor branchen da kæden først kom på markedet. Denne butik er bestemt et besøg værd og der er igen også god mulighed for at få smæk for skillingen. Både hvad angår dollarens værdi, men også det som kæden tilbyder. Der er god grund til at Sephora tit er proppet med mennesker, for de tilbyder både dyrere mærker som Clinique, Dior og Lancôme, men også deres egen billige linje som har priser nede ved 5 dollars. Hvis man er en rigtig makeup-nørd, kan man hurtigt bruge lang tid inde i sådan en forretning – især fordi alting jo bare er større i USA!

Dash Boutique
Hvis du, ligesom millionvis af andre mennesker i verden, er fascineret af Kardashian-familien, er denne butik måske noget for dig. Den er ejet af de moderigtige stjerner, og den har endda sit eget TV-program! ”Dash Dolls” følger personalets daglige liv og op- og nedture mens de arbejder for butikken og jonglerer privatliv. Butikkerne har hyppige besøg af kædens ejere, f.eks. Kim Kardashian. Der er masser af varelinjer, men kæden fører Kardashian-familiens beautylinjer og allerede der er der altså god grund til at aflægge en visit. Du render måske ind i billigere produkter og du kan helt sikker få nogle guides til hvordan du kan sammensætte et helt looks – både med tøj, sko og makeup. Hvis du er heldig, kan du måske endda møde nogle af dem der er med i TV-serien.

Det afhænger som sagt meget af dollarkursen hvorvidt det svarer sig at købe makeup og parfume i New York. Kan du lide et stort udvalg, kan det helt sikkert anbefales at sætte tid af til at finde de farver og varianter man ikke kan få i Danmark, og du vil måske kunne spare lidt på momsen. Hvis du vælger at betale med kort, er det dog en god regel at vælge at betale i landets valuta og ikke lade maskinen omregne det. Dermed skal banken omregne valutaen og du får mere for dine surt optjente penge.

Jeg håber at denne guide hjalp dig – så handler det vist bare om at få bestilt flybilletter!