ESTA Visa Waiver


Når man skal rejse til USA skal alle søge enten en ESTA eller et 'non-immigrant' visum. Langt de fleste danske statsborgere kan "nøjes" med en ESTA ansøgning, da Danmark er et af de 38 deltagende lande i denne ordning.

En ESTA er ikke er et visum men i stedet et elektronisk system der bliver brugt for at "waive" visumkravet og derved giver dig tilladelse til at rejse til USA og opholde dig i landet i op til 90 dage - og kan udelukkende bruges hvis dit formål er ferie!

Skal du i praktik, studerer eller ønsker du at lave frivilligt arbejde (eller andet) så skal du i gang med at søge 'non-immigrant' visum hvilket tager tid, og noget mere forarbejde.

Et ESTA garanterer ikke, at du bliver "lukket ind" i landet da det i sidste ende er 'Border Controls' (paskontrollen) der bestemmer! Det samme gør sig sådan set gældende, om du rejste ind med et gyldigt visum.

Men, det er påkrævet at du søger og får et ESTA godkendt minimum 72 timer før du rejser til USA!

At udfylde ansøgningen er relativt let, og hjemmesiden er blevet oversat til mange forskellige sprog. Vær sikker på, at du benytter dig af den officielle hjemmeside! Prisen er KUN $14 per person.
Der er mange hjemmesider derude  (også på dansk) der opkræver penge for at udfylde ESTA ansøgningen for dig, i nogle tilfælde er det spam! Du behøver og bør absolut ikke benytte dig af disse sider!

Den officielle hjemmeside du skal benytte dig af er: https://esta.cbp.dhs.gov/

En ESTA er gyldigt i 2 år og koster altså kun $14/person. Ansøgningen har en del trin, men det skal du ikke bekymre dig op. Det er for det meste lige ud af landevejen med spørgsmålene.
Du behøver ikke medbringe en printet kopi af din ESTA, men hvis du vil kan du sagtens. Danmark er som sagt et af de lande der er deltagende i ESTA programmet, men du kan se de øvrige lande på hjemmesiden ovenover.

I nogle tilfælde kan det være, du er nødsaget til at søge om et regulært visum hvis du skal til USA. Sørg altid for at tjekke din situation på officielle regeringshjemmeside og den lokale ambassade.

For mere information, læs på denne hjemmeside: U.S Visa - U.S Department of State's hjemmeside

Hav en god rejse!
 

Ansvarsfraskrivelse: Turist i New York står bag ovenstående tekst og tror på gyldigheden af denne på tidspunktet de blev lagt online. Men, fraskriver alt ansvar og henviser igen til de officielle hjemmesider for korrekt opdateret information.

%d bloggers like this: