ESTA Visa Waiver

Opdateret d. 16 januar 2019.

Nye ESTA stramninger per 14 december 2018, gør det bidende nødvendigt, at man søger og får sin ESTA godkendt senest 72 timer før afgang - ellers kommer du ikke med flyet!


Når man skal rejse til USA skal alle søge enten en ESTA (står for Electronic System for Travel Authorization) som er en elektronisk forhåndsgodkendelse, eller et 'non-immigrant' visum. Langt de fleste danske statsborgere kan "nøjes" med en ESTA ansøgning, da Danmark er et af de 38 deltagende lande i denne ordning.

En ESTA er ikke er et visum men i stedet et elektronisk system der bliver brugt for at "waive" (frafalde) krav om visum og derved giver dig tilladelse til at rejse ind i USA og opholde dig i landet i op til 90 dage - hvis dit formål udelukkende er for ferie.

Skal du i praktik, studerer eller ønsker du at lave frivilligt arbejde (eller andet) så skal du i gang med at søge 'non-immigrant' visum hvilket tager tid, og noget mere forarbejde.

Et ESTA garanterer ikke, at du bliver "lukket ind" i landet da det i sidste ende er 'Border Controls' (paskontrollen) der bestemmer! Det samme gør sig sådan set gældende, om du rejste ind med et gyldigt visum.

Hvor det tidligere var anbefalet, at man søgte minimum 72 timer før var det ikke håndhævet som det er nu. Jeg kender til folk, der fik ESTA godkendt med kun 24 timer til afrejse. Det er dog ikke tilfældet længere. Udover, at der er krav om at du søger din ESTA 72 timer før afrejse, så er de også stoppet med at godkende øjeblikkeligt. Tidligere ville langt de fleste ESTA ansøgninger bliver godkendt umiddelbart med det samme, men nu kommer alle ansøgninger til at vente lidt inden de modtager godkendelse.

Hvis ikke din ESTA er ansøgt og godkendt inden for de 72 timer før afgang kommer du ikke med flyet til USA! Taget fra den officielle side: "Apply for ESTA no later than 72 hours before departing for the United States. Real-time approvals will no longer be available and arriving at the airport without a previously approved ESTA will likely result in being denied boarding."

 

At udfylde ansøgningen er relativt let, og hjemmesiden er blevet oversat til mange forskellige sprog. Vær sikker på, at du benytter dig af den officielle hjemmeside! Prisen er KUN $14 per person og en godkendt ESTA er gyldig i 2 år.

Der er mange hjemmesider derude  (også på danske) der opkræver penge for at udfylde ESTA ansøgningen for dig.  Du behøver, og bør ikke benytte dig af de sider.

Den officielle hjemmeside du skal benytte dig af er: https://esta.cbp.dhs.gov/

En ESTA er gyldigt i 2 år og koster altså kun $14/person. Ansøgningen har en del trin, men det skal du ikke bekymre dig op. Det er for det meste lige ud af landevejen med spørgsmålene.
Du behøver ikke medbringe en printet kopi af din ESTA, men hvis du vil kan du sagtens. Danmark er som sagt et af de lande der er deltagende i ESTA programmet, men du kan se de øvrige lande på hjemmesiden ovenover.

I nogle tilfælde kan det være, du er nødsaget til at søge om et regulært visum hvis du skal til USA. Sørg altid for at tjekke din situation på officielle regeringshjemmeside og den lokale ambassade.

Hav en god rejse!
 

Ansvarsfraskrivelse: Vi står indenfor ovenstående tekst og gyldigheden af denne på tidspunktet de blev lagt online. Men for god ordens skyld, fraskriver vi os alt ansvar og henviser igen til de officielle hjemmesider for korrekt opdateret information.