Måske følger du mig allerede på Instagram, i så fald har du set disse billeder. Hvis ikke, så kig med. Jeg vil fremover tage nogle af de indlæg jeg laver på Instagram og publicerer dem her på bloggen. For jeg er ret sikker på, at I vil kunne li’ dem. Nogle er hverdagsbilleder med tanker omkring mit liv her i New York. Andre er med gode råd til jer der skal være turist. Andre igen er bare “flotte billeder”. Du må da også meget gerne følge med på Instagram, hvor du vil finde flere indlæg og også Stories med videoer og billeder fra mit liv: www.instagram.com/danishtourguideusa

Lower East Side Laudromat. 27 februar 2021

“Maria, hvorfor er du så vild med dette gamle vaskeri?” – Lad mig prøve at forklare. I 2006 faldt jeg pladask for byen, New York City. Jeg begyndte at drømme om, at flytte hertil fra Danmark. Det er selvsagt ikke en let opgave. Jeg rejste derfor frem og tilbage mellem de to lande, tretten gange før det var muligt for mig at blive her mere permanent, med visum som international studerende. I 2011 flyttede jeg derfor til Queens, NY og i januar 2012 begyndte jeg mine studier på City Tech i Brooklyn. Nuvel … hvad jeg skal til at fortælle dig nu må du ikke sige videre. Men, jeg var nødsaget til at finde ud af hvordan jeg kunne betale for alle mine udgifter da min SU fra Danmark ikke dækkede det hele. Så, jeg babysittede og jeg gjorde Airbnb’s klar før og efter gæster. Og det er derfor, at besøget på dette vaskeri for mig er spændende. Den anden dag hjalp jeg nemlig min gamle boss med sin lejlighed hvilket gjorde at jeg kom tilbage på det vaskeri jeg har brugt mange timer på. Udover at det generelt set er ret cool, så er der også den følelsesmæssige forbindelse, til den unge pige jeg var engang som kæmpede for at få sin NYC-drøm til at gå op i en højere enhed. Selvom jeg forlod NY for noget tid så kom jeg tilbage midt under pandemien. Og det er næsten som om, at jeg aldrig forlod byen i første omgang. Den gamle dame bag skranken er her stadig. 40 år. Næsten ligeså lang tid som tørretumblerne, siger hun. Bare ærgerligt, at ‘Dan Smith will teach you guitar’, ikke længere er på væggen”

US Custom House. 10 marts 2021

US Custom House (hvor told blev opkrævet for skibe der sejlede i havn i New York) er den fine bygning som idag huser The American Indian museum der giver dig et godt indblik i de indfødtes kultur og historie. Museet har gratis entre (men er lukket pt pga Covid) og er en rigtig fin oplevelse. Læs mere: https://americanindian.si.edu/main/visit/newyork/ 

Flushing High School. 27 marts 2021.

Disse dage er jeg lidt stille for jeg er begyndt på mit job nummer 2. Jeg vil til hver en tid sætter min egen virksomhed og mit arbejde som tour guide og NYC-ekspert først men lige nu betaler det, af gode grunde, ikke regningerne. Så jeg er blevet lærervikar (det kan I læse en del mere om på Turist i New York Facebook siden som I forhåbentlig følger allerede) og har fornøjelsen af, at være på denne historiske High School i Flushing, Queens. Den ældste i NYC. På min populære Taste of Queens tour kommer vi forbi og jeg fortælle lidt om det “ry” skolen har samt hvilke interessante eller berygtede elever der har gået her. Jeg vender tilbage med mere indhold næste uge hvor det er Spring Break og jeg planlægger børnevenlige aktiviteter!