En introduktion til JFK, EWR, LGA og SWF!

Hvert år kommer der mere end 100 millioner rejsende gennem lufthavne i New York. De tre store lufthavne, hvor de fleste rejser igennem hedder JFK, Newark og LaGuardia. Transport til og fra lufthavnene inkludere offentlige transport, lokal taxa-service, shuttle busser, limousiner og byens gule taxaer. For dem uden et rejsebudget, er der også mulighed for at ankomme til Manhattan i stil med helikopter. Det er dog de færreste turister der benytter sig af den mulighed.

JFK New York lufthavn: John F. Kennedy lufthavnen ligger i bydelen Queens, og er den største lufthavn af de tre. Den ligger ca. 25 kilometer væk fra centrale Manhattan. Mere end 90 forskellige flyselskaber benytter sig af denne internationale lufthavn, og sandsynligheden for at du lander i JFK er derfor stor. “Airtrain” og offentlig transport til Manhattan er simpel og ligetil. Airtrain koster $7.75/person, og du kan købe et metrocard på enten Jamaica Station eller Howard Beach Station med det samme som dækker 7-dages ubegrænset kørsel i alle NYC’s 5 Boroughs. Prisen er pt. $33/person (+ $1 for nyt kort)

Newark lufthavn: The Newark Liberty International Airport i New Jersey er også en international lufthavn, så der er ligeledes en stor sandsynlighed for at du lander her. Lufthavnen ligger i nabostaten New Jersey, og transporten frem og tilbage til NY er forholdsvis simpel ved benyttelse af “airtrain” og toge der kører til Manhattan. Airtrain og billet til NJTransit som tager dig ind til Penn Station på Manhattan koster $14/person. Skal du videre fra Penn Station, skal du købe et metrocard.

LaGuardia lufthavn: Den mindste af mest vigtige lufthavne i NYC-området er LaGuardia lufthavnen som ligger i Queens. Det er en indenrigs lufthavn, så sandsynligheden for at du lander her er lille. Det er dog med undtagelse af, hvis din rute er med stop andet sted i USA før ankomst til NY. Lufthavnen ligger kun små 15 kilometer væk fra centrale Manhattan, men desværre er der ingen subways hertil så du skal benytte dig af en city bus hvis du vil forbinde til subwaysystemet eller tage en taxa.

Stewart International lufthavn
: Hvis du booker flybillet med Norwegian, er der en god chance for at du lander i Stewart lufthavn (SWF) som ligger ca. 1.5 time fra Midtown Manhattan. Der er forskellige muligheder, for at komme frem og tilbage fra NYC såsom shuttle bus til $20/voksne $10/børn 5-12 år, eller bestilling af privatvogn.

 

Lad os arrangere transport for dig

Navn

Email

Hvilken lufthavn

Newark (EWR)

John F. Kennedy International Airport (JFK)

LaGuardia Airport (LGA)

Stewart International Airport (SWF)
Hvor mange voksne, børn samt alder på børn?

Rejseinformation

Datoer, tidspunkt og flynummer (hvis du har det)
Andre oplysninger du gerne vil have at vi får