Gospel i New York City

En vaskeægte gospel oplevelse i Harlem vil de fleste ikke gå glip af. Jeg får ofte spørgsmålet, hvor man skal gå hen. Der er mange kirker, og i det Gospel er en gudstjeneste – ja, så har de fleste af baptist kirkerne det. Gospel, eller gospels er det engelske ord for evangelium/evangelier og det betyder at fokus er på Jesus Kristus lære, og virker. Bøgerne i bibelen, der er en del af evanglierne er netop Mattæus, Markus, Johannes og Lukas.
At besøge en gospel gudstjeneste er som at blive budt velkommen ind i de lokale, troendes menighed, og er et privilegium der skal respekteres og holdes til en vis standard. Det betyder, at man er anstændigt klædt på. Kirker kan have forskellige mere eller mindre strikse regler for hvad de tillader, men som udgangspunkt betyder det ingen kasketter, korte kjoler og nedringede bluser. Det betyder også at man ikke møder op i klipklappere, shorts eller jeans. Alt efter hvilken kirker du besøger, så kan du søge på deres hjemmeside eller ringe på forhånd for at sikre dig, at du overholder deres principper. Rygsække er også bandlyst for det meste. Kirkerne vil indsamle kollekt, det er passende at bidrage. Det er også en regel at man overværer hele gudstjenesten, ikke tager video og billeder, ikke tygger tyggegummi og ellers bare forholder sig stille og rolig. Nogle af de helt store kirker er lidt mere “turistede” og har lidt mindre strenge forholdsregler men som udgangspunkt er ovenstående gældende.

De fleste gospel services, foregår søndage morgener men flere kirker har morgen gudstjenester hver dag. Sørg for, at kom i god tid. Visse tidspunkter på året, er køerne for turisterne meget lange.  Vi anbefaler som minimum 30-45 minutter på forhånd.

Der er disse 5 kirker, vi som udgangspunkt anbefaler vores kunder hvis de gerne vil opleve Gospel på egen hånd. Undersøg selv, deres ‘service times’ da de ændrer sig i løbet af året.

1) Bethel Gospel Assembly – Harlem
2) Abyssinian Baptist Church – Harlem
3) St. Joseph of the Holy Family – Harlem
4) Canaan Baptist Church of Christ – Harlem
5) The Brooklyn Tabernacle – Brooklyn

For de fleste, vil det være en kæmpe oplevelse at opleve Gospel i New York City og kombinér det med sightseeing i Harlem og du er godt dækket ind for en halv dag!

Vi udbyder selv vores Uptown’s Højdepunkter – En Harlem tour med jævne mellemrum som en offentlig tour, men kan bookes året rundt som en privat tour. Denne tour er genial til unge mennesker, og skoleklasser. Faktisk har vi haft god success med alle aldersgrupper!
Vores danske sightseeing tours inkluderer ikke besøg til en gospel gudstjeneste, men vi kan rådgive ift. gospel før eller efter vores sightseeing tour.

Hvis vi ikke har ledighed – eller du gerne vil prøve nogle andre Harlem / Brooklyn Gospel muligheder så er der nogle virksomheder der udbyder forskellige tours, på engelsk som du kan bestille også. Nedenstående er vores anbefalinger, og du kan booke direkte via vores Viator Partnerskab.

 

https://www.viator.com/orion/partner/widget.js

* bemærk venligst, at disse tours er udbudt af vores affiliate partnere. Vær derfor sikker på at du læser alle detaljer, regler og politikker inden du booker. Vi værdsætter dog, at du benytter dig af links her på hjemmesiden da det er med til at drive vores lille forretning. Hvis ikke du køber med det samme, så håber vi du vil klikke dig her forbi igen inden du gør så vi modtager vores kommission!