Jeg siger ikke, at Coney Island er den bedste løsning hvis du gerne vil en tur på stranden. Men, jeg siger dog at der intet sted findes, som Coney Island i New York City. Her har du lidt af det hele; en dejlig bred boardwalk (strandpromenade) hvor du kan gå, løbe, cykle og nyde vejret, vinden, solen, havbrisen. Du har restauranter, barer, isbutikker, souvenir, og to forlystelsesparker! Og skulle du have lyst til at komme ud og bade, eller slikke sol så har de en flot strand med sand der bliver renset dagligt. Ej at forglemme Nathan’s Hot dogs og stadionet MCU Park, hvor du kan finde Brooklyn Cyclones baseball games.

Alt sammen … kun en togtur væk fra Manhattan. Hvis du hopper på F eller Q-toget, tager du den bare til Coney Island – Stillwell Avenue subway stoppet og så er du mere eller mindre lige overfor det hele.

Jeg skrev en blogpost omkring Brighton Beach og Coney Island i 2013 – og sidste gang jeg var på Coney Island var i 2017 (du kan finde videoer derfra på min Youtube kanal)! Så det var på tide, at komme derud igen.

Min tour guide kollega, Ed, som kendes ved kælenavnet, Dutchmazz, livestreamer ofte fra Coney Island af, så jeg spurgte ham, om han havde lyst til at mødes og give mig en tour. Jeg havde børnene med, så vi fik ikke den fulde Coney oplevelse men her følger nogle enkelte stemningsbilleder fra vores dag.

Ed fortæller os lidt om de gamle rutchebanen der var i de tidligere forlystelsesparker. Min søn Markus er god til at agere dygtig turist.

 

Kajen ud fra Coney Island Boardwalk er fantastisk. I baggrunden kan ses den gamle, nu fredede landemærke, Coney Island Parachute Jump.

Der er massevis af vægmalerier at finde i Coney Island. Flere af dem, er dog pt. bag hegn. Her så vi, at de var ved at lave en flot ny en med diverse rap artister.

Ved MCU Park, hvor man kan opleve baseball, er der også The Brooklyn Wall of Remembrance. Det er meget rørende, og inkluderer tre granit vægge med laser indgraverede billeder af de mange brandfolk og politi der mistede sit liv d. 11 september 2001.

Der er faktisk så rig og så spændende historie i området, og min kollega, Eddie, er ekspert! Hvis du gerne vil have den optimale introduktion til Coney Island, og en lokal’s anbefalinger til hvordan du bedst oplever Coney Island så er det ham du skal have fat i.  Vi forsøgte os med en episode af “Spørg en guide” direkte fra Facebook LIVE men der var nogle “tekniske” problemer, så jeg tager snart ud til Coney Island igen og så annoncerer jeg det på forhånd, så I kan se med direkte.

Følg Dutchmazz her:
Dutchmazz på Youtube
Dutchmazz på Instagram

Læs mere om historiske Coney Island her: www.coneyisland.com
Og læs mere om de to forlystelsesparker og hvilke restriktioner de pt. kører med pga. Covid: Luna Park – www.lunaparknyc.com (her finder du rutchebanerne og de “vildere” forlystelser) og Deno’s – www.denoswonderwheel.com (her finder du en del attraktioner til børn, samt de historie pariserhjul, Wonderwheel)