Besøg på New York Public Library

 

En af de mere “unikke”, eller specielle men egentlig også ret åbenlyse oplevelser man bør have som turist i New York er et besøg på New York Public Library på 5th avenue mellem 42 og 43 gader.

“New York Public Library, grundlagt i 1895, er en af verdens mest berømte biblioteker. Det er hjemsted for en imponerende samling af mere end 55 millioner genstande, herunder Gutenberg-biblen, originalmanuskripter af forfattere som Charles Dickens og Virginia Woolf, samt historiske kort og fotografier. Biblioteket har en ikonisk arkitektur, herunder det imponerende Stephen A. Schwarzman-byggeri og de velkendte løvelignende statuer udenfor. Det fungerer som et centrum for forskning, læring og intellektuel udforskning og tilbyder en bred vifte af tjenester og programmer til at berige samfundet. New York Public Library er en sand kulturel skat og en vigtig del af New York Citys historie og identitet.”

Rose Main Reading Hall er ikke længere åbent til offentligheden. Det er den flotteste læsesal jeg nogensinde har set, og det giver god mening at de begrænser besøgende. Du kan dog sagtens benytte dig af læsesalen, hvis det er til studie og research. Men så skal du “se ud som om” så hav en computer og bøger med.

Det er gratis at besøge biblioteket, men der er forskellige muligheder, hvis du gerne vil have et mere dybdegående besøg: https://www.nypl.org/events/tours/schwarzman

Er der tale om en grupperejse, eller studie tur så  lad os stå for det ..

Detaljer: https://www.nypl.org/locations/schwarzman/visitor-center