(Skrevet af Maria-Leena Kerr, indehaver af Turist i New York og NYC Licensed tour guide)

For sjovs skyld tænkte jeg, at jeg ville dele mine oplevelse med at finde billige flybilletter til New York City – set tilbage til den gang hvor jeg ihærdigt rejste når som helst jeg havde mulighed – og råd til det!

Jeg har fløjet over atlanten 27 gange. Jeg har rejst med flere forskellige selskaber, direkte og med diverse mellemlandinger. Jeg foretrækker en god pris på billetten, men jeg vil hellere betale lidt mere og få en kortere rejse. Som regel imødekom Icelandair mine behov!

Icelandair har konkurrencedygtige priser, lækre fly, god service ombord, mulighed for at tage 2 x 23 kg med som bagage. Og så er mellemlandingen på Island. Keflavik lufthavnen er overskuelig og super hyggelig! Jeg nyder faktisk pausen, og så er der ingen stress og jag ved at skulle løbe igennem i stor lufthavn som f.eks. Charles De Gaulle i Paris!
Og så flyver de til John F. Kennedy lufthavn som jeg foretrækker, da det er lige til og enkelt mht. offentlig transport. Og selv en taxa tur er billigere end fra Newark.

Hvordan finder man en god pris på en flybillet?

Prisen på flybilletter kan ikke forudsiges. De vil stige og falde, og nogen gange ikke på en måde der giver logisk mening. Jeg plejer dog at sige at man skal regne med 3500-5000 kroner for en returbillet. Dyrere omkring Juli/August og juletiden, billigere i Jan/Feb og Oktober.

Jeg har personligt oplevet at få billet til 2100 kr i Februar ’09 (med British Airways) – og en billet til 5700 i Juli ’09 (LOT Polish)

Jeg anbefaler dig at tjekke René Frederiksen’s guide til flybilletter ud. Han har rejst mere end mig, og hans side er guld værd:
http://www.renefrederiksen.dk/roadtrip-turen-gar-til-usa/flybilletten/?src=slide_fly

Guide til søgning af flybilletter

Da jeg stadig boede i Danmark, synes jeg det var sjovt at søge billetter selvom jeg ikke skulle ud og rejse. Det gav mig en idé om hvornår og hvor jeg skulle købe min billet.

Jeg har aldrig købt en pakkerejse via et rejseselskab. Det har aldrig kunne betale sig for mig. Jeg forstår dog godt, at der kan være en følelse af sikkerhed ved at lade et rejseselskab tage sig af alt det praktiske – men, det er muligt at gøre selv! Det giver også frihed og økonomisk gevinst at klare arbejdet selv.

Jeg plejede at tjekke momondo.dk – bare for at få en idé om prisforskellen over en kort periode. Der kan ofte være flere hundrede kroner at spare, ved at rykke rejsen et par dage.

Derefter bruger jeg seat24.dk, rejsefeber.dk og deres internationale side travelocity.com (som jeg ofte har fundet billigere billetter hos)
Igen, det kan virkelig godt betale sig, at søge på forskellige sider, når man har fundet de dage man vil rejse på. På helt ens rejser; hvad angår flyselskab og tidspunkter, kan der også være penge at spare. Gerne en forskel på 100-150 kroner.

Den absolut bedste besparelse jeg gjorde, ved netop at søge på forskellige sider var da jeg købte min sidste flybillet: En enkelt billet fra Kastrup til JFK i Januar 2012. (Ja, jeg har ikke været i Danmark siden)
Det var et must for mig at rejse med Icelandair. Desværre var en enkeltbillet ALLE steder $1000. Ja, et-tusind-amerikanske-dollars. Alle ovenstående søgemaskiner havde den samme pris sågar Icelandair’s egen hjemmeside. Så det var med fryd (!!) at jeg fandt den præcist samme billet, samme tidspunkt, samme afgang – alt identisk, til halvdelen af prisen. Ja, jeg lyver ikke! – Hjemmesiden jeg brugte er amerikansk og hedder Cheapoair.com

Mine flyrejser over atlanten

Det er skræmmende at tænke over, hvor mange penge jeg har brugt på flybilletter. Set i bakspejlet, er der nok en rejse eller tre der kunne undværes – men når udlængslen er stor, så er det svært at kontrollere. Her følger en liste over mine rejser: selskab, pris og hvor jeg købte dem. Prisen er varierende pga. sæson og hvor lang tid i forvejen jeg har købt billetten. En stor del af billetterne er købt i dollars, da det var billigere på den måde. Som du kan se, har jeg fløjet direkte fra Kastrup til både JFK og Newark. Men, jeg har også fløjet via London, Warszava, Frankfurt, Paris, Washington og Keflavik, Island.
Selskaberne jeg har benyttet mig af er SAS, Lufthansa, Delta/KLM, LOT Polish, British Airways/American Airways, Icelandexpress, Air France og Icelandair. Servicen og flystørrelser varierer og jeg har oplevet ubehagelige ture, og fantastiske ture. Selvom Charles De Gaulle lufthavnen er super upraktisk, så ville jeg nok altid flyve Air France da service er i top og det er SUPER lækre fly fra Paris. Gratis vin og Cognac, ja tak! Læs: http://iloveny.dk/2011/10/29/from-paris-to-jfk-airport/

Har du spørgsmål til nogen af disse ruter, vil jeg gerne fortælle om mine oplevelser.

2006:
SAS: CPH-EWR: 2999 kr. Købt på en QXL auktion, SAS havde dengang.

2008:
Icelandair: CPH-KEF-JFK: 4769 kr. Købt på travellink.dk
British Airways: CPH-LHR-JFK: 3356 kr. Købt på seat24.dk.

2009:
LOT Polish: CPH-WOW-EWR: 6702 svenske kroner. Købt på travelstore.se
British Airways/American Airlines: CPH-LHR-JFK: $372. Købt på travelocity.com.
Lufthansa: CPH-FRA-JFK: $648. Købt på travelocity.com
British Airways/American Airlines: CPH-LHR-JFK: $841. Købt på travelocity.com.

2010:
Delta: CPH-JFK: $640. Købt på travelocity.com.
Iceland Express: CPH-KEF-EWR: 3877 kr. Købt direkte hos icelandexpress.
– Dette år var jeg også en tur i Los Angeles, med stopover i NY.

2011:
Iceland Express: CPH-KEF-EWR: 1339 kr + $283. Købt direkte hos icelandexpress*
Icelandair: CPH-KEF-JFK: 2050 kr + $434. Købt direkte hos icelandair.is*
Air France: CPH-CDG-IAD-JFK**: 4130 kr. Købt på mrjet.dk.

2012:
Icelandair, one-way CPH-KEF-JFK: $507. Købt hos cheapoair.com

* jeg købte disse billetter af to omgange, da jeg var i tvivl om min rejseperiode.
** hjemturen: JFK-YUL-CDG-CPH) Rejste hjem på nytårsaften 31 dec. Blev forsinket i Canada, så strandede i Paris da mit fly hjem var fløjet. Ualmindelig laaaaang og hård tur hjem!

 

P301211_14.09