Sidste års sommerferie – ligesom i år – blev holdt i NYC. Det der så populært blive kaldt ‘stay-cation’. Princippet er, at du bliver hvor du bor men gør ekstra ud af at opleve det din by har at tilbyde. Det er jo ikke så svært, når nu jeg bor i verdens bedste by.

Det var en dejlig dag, ikke for varmt – ikke for koldt. Det var trods alt i Juni måned. Jeg havde lyst til eventyr, men gad ikke Manhattan’s gader. Havde intet planlagt, tog blot 2-toget til sidste station; Wakefield 241 street i Bronx. Undervejs havde jeg set reklameskilte for et indkøbscenter; Cross Country Center. Jeg fandt ud af at Bee-bus linien kørte lige forbi, og at jeg kunne bruge mit MTA metrocard, så der tog jeg ud. Super hyggeligt udendørs center, men fede butikker. Og en biograf.

Derfra tog jeg en tilfældig bus … kan ikke hvilken det var, men den kørte igennem landskabet af flotte store huse, og faldefattige rønner og satte os af ved Yonkers station. Gik lidt omkring i gaderne i Yonkers. Blandt andet mødte jeg denne statue af Ella Fitzgerald:

Ella Fitzgerald

Man kan fornemme gammel historie, men også fattigdom og blandet ‘landhandel’. For eksempel ligger Westchester’s ældste bygning heri Yonkers. Philipse Manor Historic Site
Philipse Manor

Jeg ved ikke hvad det var, men nogle af butikkerne mindede mig om Jamaica’s “ghetto” samtidigt med at Yonkers har lækre lejligheder og en fantastisk water front ved Hudson River. Det er ikke billigt at bo her – jeg spurgte. Lejlighederne er i samme prisklasse som mit elskede Forest Hills, Queens. Så du får ikke en et-værelses for mindre en 8000 kroner.

Jeg talte med nogle lokale, og en ung kvinde i et økologisk supermarked fortalte mig hvor mange der egentlig ‘commuter’ fra Yonkers til Manhattan på arbejde hver dag. Det giver god mening, Metro North toget kører direkte herfra til Grand Central Station. Det tager 36 minutter, og i ikke-myldretidstrafikken koster en billet $7.50.
P130612_15.05Yonkers station

Jeg synes det var rart at se en anden del af New York staten. Yonkers ligger Westchester, som er nabo til Bronx. Det er samtidigt også den 4. største by i New York staten. Jeg tror kun jeg fik set et lille bitte udsnit. Der er mange spændende byer i Westchester, som jeg skal udforske denne sommer. Og måske, endnu en tur til Yonkers fordi udsigten over Hudson River var altså fortryllende afslappende.

Se billederne på Facebook:

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.695790567103540.1073741825.203950899620845&type=1&l=492f0ae6bc

For mere info:

http://www.crosscountycenter.com/ – shopping center

http://new.mta.info/mnr/ – Metro-North Railroad

http://www.yonkersny.gov – Officiel side om byen.

http://en.wikipedia.org/wiki/Yonkers,_New_York – let oversigt over Yonkers historie.

 

%d bloggers like this: