Der er kun lidt over en måned tilbage af 2019, hvilket betyder vi går ind i 2020 og derfor kommer en hel masse af jer til New York og søger at finde ud af hvordan I skal holde jeres nytår her.

Der er 3 traditionelle måder at fejre på, hvis ikke man har venner i byen som inviterer til en privatfest:

Times Square – I har set det på tv, I har set det på film. Den famøse “Ball Drop”, og nedtællingen på Times Square. Times Square bliver pakket med op mod en million mennesker, og der står man så i timevis indtil koncerten og festlighederne går i gang. Hvis man blot ønsker at stå, og se på nytårskuglen, så kan man gratis komme ind til Times Square området men ønsker man at spise ved en af restauranterne i området, skal man undersøge på forhånd hvilke der kræver forudbestilling (ret mange, hvis ikke alle) for ellers fejrer du nytårsaften uden mad og drikke. Der er ingen sælgere i området, og det er ulovligt at medbringe alkohol til at drikke udendørs i New York City. Politiet vil konfiskerer det.
Man får adgang til at se the nytårskuglen, i såkaldte ‘viewing areas’, hvor ‘først-til-mølle’ princippet gør sig gældende. Rigtig mange begynder allerede at ankomme til Times Square kl 15:00, og måske tidligere. Kl. 18:00 kommer kuglen på display. Hvis du går ud og spiser og drikker, så skal du ikke forvente at du bagefter kommer tilbage og får “en god plads” eller overhovedet kommer til at se nytårskuglen falde når den begynder kl 23:59. Det er alt andet lige bedst at forberede dig på, at du skal minimere alt indtagelse af spise og drikkevarer – for hvis du først skal på toilettet så mister du din plads 🙂
Du kan læse de officielle programmer for Times Square området, og få meget mere information ved at læse på denne hjemmeside: https://www.timessquarenyc.org/times-square-new-years-eve – Hvis der er noget, du gerne vil have oversat eller klargjort så siger du bare til!

God middag og drinks, en vaskeægte nystårsmiddag – de fleste restauranter med respekt for sig selv, vil begynde at tage imod reservationer måneder, ja sågar et helt år på forhånd. Det er dog stadig muligt, at finde restauranter der stadig har plads men det er en rigtig god ide, at du søger senest i oktober og november måned for de bedste muligheder, i de områder du gerne vil være. Mange spisesteder vil have storskærme sat op, hvor man kan følge ‘The Ball Drop’ fra Times Square. Du skal forvente nogle prix-fixe menuer,  og $100-$200 er typisk prisleje. Bemærk igen, at alkohol ikke serveres til under 21-årige, og de spisesteder der har fri bar vil ikke tillade unge under 21 den aften. Derudover, at tage sin drink med ud på gaden og evt. se fyrværkeri (hvis man tilfældigvis har valgt en restaurant tæt nok på et af de få steder, hvor lovlig fyrværkeri bliver fyret af) oftest ikke er muligt. Du skal derfor forvente, at du kommer til at blive indendøre hele aftenen.
Der er dog steder, som har roof top bars – og de steder, skal du helt sikkert kigge efter.
Hvis I gerne vil spise og drikke ved Times Square området, er her en liste over muligheder: https://www.timessquarenyc.org/times-square-new-years-eve/new-years-eve-parties
Hvis er I er åben for muligheden for en god nytårsfejring andetsteds i byen, se forslag og muligheder her: https://www.balldrop.com/new-york-new-years
Eller hvad med en Cruise, hvor I selvfølgelig ikke kommer til at se ‘The Ball Drop’ men til gengæld får rig mulighed for, at se fyrværkeriet:

https://www.viator.com/orion/partner/widget.js

Gåture rundt på må og få i byen – ja, det er faktisk ikke unormalt at man tager sine bedste venner under armen, og søger mod floderne eller Central Park hvor man kan få sig en kop varm kakao eller kaffe og se fyrværkeriet. Stemningen på gader og stæder i New York er helt speciel den dag og hvis du ikke er til store grupper af mennesker, og fester så er det at færdes på gaden og hoppe ind på en lokal bar altså bare det der skal til. Jeg vil opdatere siden her eller på Facebook, som forslag til steder der ikke kræver forudbestilling kommer frem. Mange af de artikler, jeg støder på handler stadig om sidste år.
I kan også holde øje med Time Out her: https://www.timeout.com/newyork/things-to-do/new-years-eve-fireworks-in-new-york eller Eventbrite for diverse events, små og store: https://www.eventbrite.com/d/ny–new-york/new-years-eve/?mode=search&q=New%20Years%20eve%20new%20york&page=1

%d bloggers like this: