(kladde påbegyndt i august) Der har været en del kontroverser i medierne, om hvorvidt New York City er ‘det værd’ længere og en stand-up club ejer kom ud, og skrev en artikel hvor han proklamerede at New York City er død.

Pandemien har bestemt ikke været god ved NYC, eller resten af USA for den sags skyld. Efter at have være epicenter har byen formået at komme ud på den anden side, og er nu byen med laveste tilfælde af smitte blandt storbyer i USA. Staten har derfor påbudt, at rejsende fra mere end 35 stater går i karantæne hvis de rejser ind til byen. Hver uge, bliver tallene fra øvrige stater gennemgået og hvis en stat har haft mindre end 10% af postiv testede i befolkningen, eller under 10 positive personer per 100.000 indbyggere på en syv-dages periode, vil staten bliver fjernet fra listen.

Men selvom det går bedre, og staten gør hvad de kan for at forhindre en ny bølge, så er hverdagen forandret. Langt de fleste arbejder hjemmefra, hvis det er muligt. Skolerne åbner men med online undervisning. Restauranter kan opererer med udendørsservering og nu med mindre indendørsserverings. Mange gader bliver lukket ned, til formålet. Museer og attraktioner begynder så småt at åbne op, men med begrænsninger ift. antal mennesker der må komme ind. Social distancering og maske (mundbind) er fortsat påkrævet, og jeg kan ikke forestille mig at det bliver ændret i lang tid fremover.

Tusinder af lejlighder står tomme, da mange har fraflyttet byen. Og spørgsmålet er så, hvorvidt det kan betale sig at betale høje huslejer for at bo i en by, der ikke kan opererer som den har gjort tidligere, og hvor mange af de ting, der gør NYC enestående, ikke længere er tilgængelige.

Der er protester, og flere skyderier rapporteret end tidligere. Fattige mennesker på gaderne. Mere affald. Ja, det er hvad medier og nogle lokale melder ud.

Jeg har af gode grunde, ikke set og oplevet byen med egne øjne endnu. Sidste gang, jeg var i NYC var midt marts – dagen efter Præsident Trump havde lukket grænserne fra Europa.

(skrevet i oktober)

Men jeg er på vej.

Jeg havde følt, at Vegas ikke var stedet for mig for længe siden, hvorfor jeg også har opholdt mig minimalt der. Jeg har boet i Danmark i perioder, og rejst til USA for arbejde men forsøgte at give Vegas en ærlig chance i slutningen af 2019. Der gik ikke mange måneder, før pandemien og min indre stemme kulminerede i et stort rungende: GET OUT OF HERE.

Planen var, at jeg skulle have en auto transport til min bil, og vi skulle flyve ind til NYC. I sidste øjeblik, laver auto transport rod i den og jeg aflyser og tænker; Hey, jeg kører da bare …

Hvilket var en god beslutning, for et sted på Route 66  – kun få dage før indflytning i min nye lejlighed, får jeg besked om at der er et problem. Nuværende lejere har ikke flyttet ud. De skulle købe et hjem, men der gik noget galt og de vil gerne blive i lejligheden længere. Totalt respektløst overfor mig, men ejeren af lejligheden kan ikke stille så meget op. Man kan ikke engang sætte en ‘eviction’ (udsmidning) igang pga. Covid. Jeg fik besked om, at de nok er ude pr. d. 15 oktober, og jeg skulle nok blive kompenseret (intet set endnu heller ikke refundering af husleje).
Det var “sjovt” nok i starten, at tage den med ro og opleve landet (mere om det senere) men min ejendomsmægler sagde, at han havde tjekket baglandet og rigtig nok fandt ud af, at nuværende lejere var ved at købe et hjem, men havde en dårlig følelse med hvorvidt de kunne  flytte ud per d. 15. Så vi besluttede, at forsøge at få mig godkendt til en anden lejlighed i samme bygning (den bygning, jeg boede i, i 5 år da jeg i sin tid flyttede til NYC).

I skrivende stund, er vi lidt uden for New Jersey i Pennsylvania. Vi kan ikke rejse ind til New Jersey eller New York pt., for pga. karantænerestriktionerne skal vi, hvis vi vil være ærlige mennesker, gå i selvkarantæne i 14 dage. Dvs. checker jeg ind på et hotel, skal vi være der i 14 dage og kan ikke bare flytte ud, og hen til vores lejlighed.

Jeg har ellers glædet mig så meget til, at komme igang med at dokumentere hvordan byen er nu og hvilken oplevelse man ville få som turist, hvis man tog dertil under en pandemi – og jeg formoder, hvordan det kommer til at blive for mange i starten, når grænserne bliver åbnet.

Jeg har ikke arbejdet (læst: tjent penge) siden marts. Min arbejdsløshedsstøtte er forlængst løbet ud. Det gør ondt. I september, skulle jeg have fejret hjemmesiden turistinewyork.dk’s 10 års jubilæum!
I stedet sidder jeg på et Hampton Inn, kigger ud på regnen og længes efter at køre de sidste 2 timer ind til et HJEM!

 

Dele af denne blog blev skrevet tilbage i august. Resten her i oktober. Jeg lagde opdateringer fra vores road trip tværs over landet, op på http://www.facebook.com/turistinewyork og folk har spurgt, hvordan de kan hjælpe mig og mit lille firma økonomisk.

Jeg spørger ikke efter velgørenhed, men jeg vil fortsætte med rejse inspiration og give jer meget mere af slagsen, når først jeg er i byen. Og der er omkostninger forbundet med hjemmeside, og business licenses. Så, skulle du have mulighed for, og have lyst til at bidrage så er der både gavekort, og direkte “drikkepenge” muligheder ved nedenstående links;

Køb et gavekort: https://www.turistinewyork.dk/gavekort-til-new-york/

Donér via PayPay: http://paypal.me/danishtourguide

For dem der kender Venmo: https://venmo.com/danishtourguideusa

Sidst men ikke mindst: Buy me a coffee: http://buymeacoffee.com/danishtourguide

Ingen forventninger, ingen krav. Men stort, kæmpe tak til jer der spurgte, og til jer der kan.

%d bloggers like this: