Men man kan da ikke rejse uden at have adgang til internettet? Hvordan skal jeg dele seje billeder fra Times Square på Facebook, eller google mig frem til den bedste neglesalon i Chinatown?

Der er mange løsninger, når det kommer til at være ‘connected’ og online når du er på din rejse. Det er endnu mere vigtigt i dag end det var for 5 år siden. I dag er det først en “rigtig” ferie oplevelse, når man samtidig har mulighed for at dele det med dem der hjemme – og jorden om!

Selvom du ikke er typen, der har behov for at dokumentere din færden på sociale medier, så er der mange gode grunde til at have data/adgang til internet på sin mobil mens man rejser.

Derudover, kommer muligheden for at ringe og sms’e.

Heldigvis tilbyder de fleste byer i USA steder med “Free WiFi”. Mange restaurantkæder, coffee shops og endda stormagasiner har WiFi tilgængeligt. Måske ikke altid til den bedste hastighed – men godt nok, til lige at få tjekket mailen.

Men, hvad gør man derudover? Jovist, flere hoteller tilbyder gratis internet, eller tilkøbt internet – men opkoplingen er ikke altid lige hurtig eller “sikker!”. Og hvad nytter det, at have internet på hotellet, når man ikke skal bruge sin tid der?

Nedenfor er mine forslag til hvad man kan gøre mht. mobil og internet! Har du selv et godt råd, så del det gerne!

 

Link NYC er en løsning der vi erstatte mønttelefonerne som plejede at præge gader og stræder. De ligner næsten reklameskiltene, som vi kender dem fra DK ved busstoppestederne. Der vil være 7500 når alle er installeret, og de vil udover reklamer, kort over området også tilbyde infoskærme, mulighed for at oplade mobil/tablet via USB stik – og altså også give dig gratis WiFi! Læs mere her: Link NYC

Er du lidt mere “needy”, og rejser du meget generelt er Skyroam er svaret til dig!  Firmaet har taget opgaven til sig og sørger for at du og dine rejsefæller er sikret forbindelse til omverdenen med hurtig, pålidelig data som du kan tage med dig rundt. Du kan vælge at leje, eller købe deres smarte enhed, som giver dig hurtig wifi, og også fungerer som ekstra batteri så du kan lade dine enheder op. Op til 5 enheder kan kople sig på. Den er lille og vejer næsten ingen ting. Du kan have den i tasken, eller lommen mens du færdes rundt omkring i byen – og den holder batteriet til en hel dag. Du betaler ned til $8/dagen for dataen. Det fede er, at Skyroam ikke kun er til din tur i New York. Du kan bruge dem stort set overalt på jorden. Systemet er sat sådan op, at alt efter hvor du befinder dig er de knyttet til det mest pålidelige netværk i området – hvilket sikre dig så hurtig forbindelse som muligt. Dvs. skal du på roadtrip tværs over USA, backpacking i Asien eller på togrejse gennem Europa så kan du benytte dig af Skyroam. Altså global wifi, ubegrænset data! – Du sparer 10% ved brug af vores kode TiNY10 ved bestilling – og ved at benytte dig af dette link (eller tryk på banner!): www.skyroam.com
//cdn.refersion.com/creative.js
$rfsn_creative.generate(‘refersion_client/4644/creatives/dynamic/30024-7cba7c76d58ddba97d0291d3ec294a1b.json’, {
aid: ‘386186.6f5b8’
});

 

Hvad så med mobilen, spørger du?

Er du kun i New York på ferie behøver du ikke nødvendigvis bekymre dig om mobiltelefoni – så længe den kan kople sig op til wifi (se ovenstående). Hvis du har tilmeldt dit danske nummer udlandstelefoni (som de fleste selskaber automatisk har) så kan du sagtens bruge din telefon herover. Undersøg med dit teleselskab, hvor meget det koster. Som regel koster det 2-3 kroner at sende sms, og 8-12 kroner per minut opkald. Slå data fra, inden du rejser fra Danmark. Data er dyrt, hvis brugt herover! Nogle teleselskaber har dog udemærkede planer for mobil data, såsom 3!

Det er dog muligt, at du skal være her i en længere periode og i så fald er du sikkert interesseret i at vide hvordan du kan få et amerikansk telefonnummer.

Som udlænding, uden social security number og credit history er det ikke hensigtsmæssigt at tegne en kontrakt lignende aftale med et teleselskab. Desuden, er det oftest helt umuligt med mindre man er villig til at give et højt depositum. Hvad så? Kan man ikke bare skaffe sig et taletidskort?

“Prepaid” og “Unlocked”

Mobiltelefoni & Internet i USA

Det du skal lede efter er et “prepaid” simkort, som gør at du tanker op månedligt. Det er let at skaffe, og du kan købe disse simkort mange forskellige steder; både hos teleselskaberne selv men også i lokale bodegas (kiosker) og “pharmacies” såsom Walgreens, Duane Reade og Rite Aid.• Både AT&T, T-mobile, Sprint, Boost Mobile, Verizon etc. har pre-paid simkort.

Derudover, skal du have en telefon der er “unlocked”, dvs en ulåst telefon. Du har måske en ældre model liggende derhjemme i en skuffe, som du kan tage med. Eller, du kan købe en online, eller hos teleselskaberne selv. Ovenstående billede viser et udvalg af mine tidligere telefoner, som jeg købte for mellem $20-$100. Jeg er blevet “smart” nu, og render rundt med en iPhone 7 Plus 🙂

Hvad koster det?

Mange selskaber, såsom AT&T, SimpleMobile, T-Mobile, Boost, Cricket osv. der har pre-paid tager omkring $25-$60 per måned, alt efter hvilke services du vil have. F.eks. har SimpleMobile en plan der hedder ubegrænset sms, tale og 4GB data for $40 om måneden. Dertil kommer, at mange selskaber også sælger “unlocked” telefoner ned til $15-$20, men du kan også købe smartphones, Android og iPhone hos flere selskaber. F.eks. sælger AT&T en iPhone 6 til omkring $200. Du kan som sagt måske også bruge din egen telefon så længe den er ‘unlocked’.

Bonus information

Til slut, må jeg lige henvise til René Frederiksen gode artikler omkring telefoni og internet i USA. Selvom René Frederiksens skriver omkring road-trips, kan flere af hans råd sagtens bruges ifm. dit besøg i New York. Læs her: Wi-fi, internet og telefoni på roadtrip i USA samt Data og taletidskort på mobil i USA

Er du stadig lidt forvirret omkring hvad du skal vælge og hvordan og hvorledes du skaffer det, så kan vi være behjælpelige og sørge for at en velfungerende telefon eller data enhed venter på dig ved din ankomst til New York. Se vores c for mere information!

%d bloggers like this: