Hilton Garden Inn Long Island City Queensboro Bridge

Hoteller i Long Island City, Queens?

Det er en mundfuld, at sige det fulde navn på hotellet jeg boede på i starten af januar men ikke desto mindre er det værd at nævne. Hvis I har fulgt mig gennem årene, så ved I at jeg altid slår et stort slag for at inkludere bydelen Queens i jeres New York oplevelse. Ikke kun pga. jeg selv boede der i 7 år og virkelig forelskede mig i bydelen og ikke fordi min første, og mest solgte tour der gjorde at jeg “kom på kortet” som dansk tour guide i New York er “Taste of Queens” turen men fordi at Queens virkelig kan give jer mulighed for at kombinere flere af de ting, som man turist gerne vil have.

 

Billig overnatning

“Billig overnatning” er et vidt begreb når det kommer til New York, men mange vil gerne spare penge på overnatning uden nødvendigvis at gå på kompromis med beliggenhed og sikkerhed, og stand af hotel. Flere vil også gerne opleve, at bo og se hvordan de lokale bor. Jeg har ikke tal på, hvor mange gange jeg har hørt danskere sige, at der ingen supermarkeder er i New York. Det er der selvfølgelig. Men, hvis I bor “Midtown Manhattan” eller nogle af andre super populære turistede steder, jamen, så er det altså ikke her du finder størstedelen af lokalbefolkningen og derfor vil du heller ikke finde supermarkeder i de her områder.

Long Island City, som er et af de første nabolag der kommer når man forlader Manhattan og kommer over til Queens er et område der de seneste år har gennemgået en stor udvikling. Det var i mange årtier et industrielt område, og efter fabrikker og industri rykkede længere væk fra byen stod mange bygninger tomme og det var ikke et attraktivt nabolag at bo i. Det var der flere grunde til, og det er noget af det jeg kommer ind på, på mine tours.

Men “real estate” er  real estate er penge så ligesom så mange andre steder i NYC, der tidligere ikke var eftertragtet og ærligt talt slidt, farligt og fattigt (såsom Meatpacking District på Manhattan, Bedford-Stuyvesant (Bed-Stuy) og sågar dele af Williamsburg, i Brooklyn) så er LIC (som området oftest bliver kaldt nu om dage) i den grad blevet populært. Luksuslejligheder, nybygget og revitaliserede gamle fabriksbygninger og snart Amazons andet hovedkontor præger området nu. Og selvfølgelig hoteller!

Du kan finde de kendte kæder, og mindre hoteller og hostels i Long Island City nu. Og selvom der ikke er noget der er “billigt”, så er det ofte muligt at spare på overnatning her i forhold til over på den anden side af East River.

 

Hilton Garden Inn

 

I januar 2019, tog jeg fem dages overnatning på Hilton Garden Inn Long Island City Queensboro Bridge. Her i USA har man ret mange gode ‘miles & points’ programmer, så jeg betalte ikke noget for de fem nætter, da jeg har gjort brug af et American Express Hilton credit card siden i sommers, og derfor opsamlet nok points sammen til at betale for fire nætter, og fik den 5 gratis. Nå, men havde jeg betalt dollar, cents for opholdet stod det til $101/nat plus skatter – ca $40 billigere end tilsvarende hoteller i Midtown Manhattan.


Hotellet ligger klods op ad Queens Plaza stationen, hvor E, M, R togene korer og og Queensboro Plaza med 7, N og W togene. 15 min til Penn station. 40 min med taxa fra JFK lufthavn, og ca. en time med offentlig transport. Det vil altså sige, hoteller i dette område er tættere på JFK men en yellow taxi vil kører efter taxameteret, og ikke ‘Flat-Rate’, da det ikke er på Manhattan. Bedste løsning er at tage offentlig transport, eller en Über / Lyft  rideshare. Der er også bybusser der tager dig til Manhattan eller hvis vejret tillader det, så kan du tage en Citibike eller gå over Queensboro Bridge. Det er en oplevelse – det har jeg gjort, da det var lidt lunere vejr.

Jeg var godt tilfreds med mit ophold. Der er en fin morgenmadsbuffet og ‘cook-to-order’ køkkenpersonale, hvor du kan bestille dine æg og pandekager, som du har lyst til. Vaffelmaskine, stort udvalg af brød, wienerbrød, frugt, yogurt, juices, kaffe og te. Prisen er $14.95 per person, plus drikkepenge men hvis du er Guld/Diamond medlem kan du få det gratis.


Senere på året, er planen at der kommer en terrasse med en bar – fik jeg af vide – men indtil videre kan man bruge den hyggelige lobby, med bar/restaurant skulle man have lyst til en lille een, når man kommer hjem til hotellet. Men som allerede nævnt, er der altså udemærkede muligheder for at tage på restaurant eller hente noget take-out fra en af restauranterne i nærheden. Må jeg anbefale, den indiske restaurant på den anden side af gaden: Raj’s

Som alle New Yorker hoteller, er værelser ikke så store men det her værelse var trods alt større – og havde også en lille sofa med sofabord – end Hilton og Hampton Inn hoteller jeg har boet på, på Manhattan.

Jeg vil helt sikkert bo på hotellet igen, og jeg vil anbefale at I også tjekker og ser, om det kunne være noget for jer. Læs mere om hotellet, og se priser og billeder ved at klikke her: Hilton Garden Inn Long Island City Queensboro Bridge – på hotels.com

Jeg ser frem til, at lave rapport omkring endnu et ophold i samme nabolag – bare 10 minutters gågang væk – på Home2 Suites som jeg tager 2 nætter på,  i februar 2019.

Har du boet på hotel i Queens? Hvad er dine oplevelser?

Når du søger, og også når du booker hotel via hotels.com må du meget gerne benytte dig af “vores” affiliate link. Priserne er ikke anderledes af den grund, men det gør at vi modtager en lille procentdel i kommission. Det er det, der er med til at drive værket bag bloggen og hjemmesiden. 


%d bloggers like this: