Spis og drik

Restauranter i New York

Det kulinariske New York må man heller ikke snyde sig selv for. At New York er verdens midtpunkt, en etnisk smeltedigel betyder også at alverdens køkkener er repræsenteret her. Udover de traditionelle køkkener som Italien, Frankrig, Asien og Sydamerika findes der også interessante blandinger af disse køkkener samt mindre traditionelle køkkener, som vi ihvertfald ikke møder i Danmark.

Her følger en kort liste over restauranter som vi kan anbefale:

  • Pio Pio - Peruviansk restaurant som har 7 restauranter på Manhattan, i Queens og i Bronx. Er et oplagt sted at tage hen, hvis man er en større gruppe der rejser sammen (6-10) fordi menuen snildt kan tilpasses så hele bordet deles om de forskellige retter. - Husk kontanter. Iflg. deres hjemmeside modtager de kun American Express. I tilfælde af at du glemmer kontanter, eller ikke har nok med - spørg efter en ATM (hvor du kan hæve kontanter. Koster som regel kun $1-3 i gebyr)
  • Dallas BBQ - Ribs, chicken and steaks. Er budgetvenlig og har de lækreste drinks hvor der ikke bliver sparet på noget. Oplagt besøg for unge mennesker, børnefamilier og mennesker med stor appetit! - 9 restaurationer i Bronx, Manhattan, Queens og Brooklyn.
  • Benihana - "What did you do last night?" Japansk cuisine. Denne restaurant kører et interessant koncept, hvor du bliver placeret ved borde omkring en stor grill hvor kokken tilbereder maden for dig. Udover god mad, laver kokken også sjove indslag. De tilbyder mange forskellige retter; fisk (også sushi), kylling, oksekød og har en fin drink menu. Derudover har de happy hours og frokoster til halv pris. Benihana er også børnevenlig og vegetarvenlig, og hvis du fejrer din fødselsdag synger tjenerne gerne en sang for dig.
  • Cavo - En græsk restaurant i Astoria, Queens. Super flot og hyggelig restaurant med lounge og med have hvor man kan nyde en god aften om sommeren. De kører forskellige arrangementer i løbet af ugen. F.eks. 'Ladies Eat Free' om torsdagen og mavedans om fredagen. Husk at bestille bord!
  • John's of Bleecker St - Pizza når det er bedst. Udover god pizza er John's også et besøg værd pga. historien. Har eksisteret på Bleecker street siden 1929, laver pizzaen på bestilling. Ingen slice og modtager kun kontant betaling. Er simpelthen et 'Must-see'!
  • Shake Shack - Shake Shack, ærkeamerikansk; Burgers, fritter, milkshakes, øl og vin. Der er en grund til at der ofte omkring middagstid er en kø af mennesker ude foran deres restaurationer! Det er super lækkert! Jeg vil anbefale at man prøver at undgå køen ved at besøge deres Downtown Brooklyn location, efter f.eks. at have gået over Brooklyn Bridge.
  • Think Coffee - Kaffe, kaffe, kaffe! Lækre muffins, bagels og andet godt. De fokuserer på fair trade 'and locally grown' konceptet, så udover en velfortjent pause fra Sightseeing kan du også med god samvittighed nyde en kop stærk espresso! De udvider hele tiden, men har pt. 5 cafeer på Manhattan (og en i Korea)

Derudover, så er følgende også et besøg værd:

Wholefoods
Dean & Deluca,
Europa Cafe,
Panera Bread,
Magnolia Bakery

Overvej f.eks. at ligge turen omkring Wholefoods ved Columbus Circle og benyt dig af deres 'Hot Buffet' og 'Salad Buffet' og tag med over til Central Park og hav en hyggelig picnic.

De øvrige har lækre kaffe, kage, sandwich, varme retter og sidstnævnte de verdenskendte Cupcakes fra Sex and the City.

Listen fortsætter ... Der er tusindvis af hyggelige cafeer, restauranter, barer og lounges der er et besøg værd. Brug eventuel Yelp og Tripadvisor som en hjælp.

Andre indikationer du kan gå udfra er om hvorvidt restauranten er Zagat rated, og om deres 'Grading' kort er ved vinduet. (Lidt ala Smiley ordningen i Danmark)

Zagat rated Graded A

Drikkepenge:
Altid TIP din tjener! Det er tarveligt ikke at ligge drikkepenge, da folk i denne serviceindustri får en meget lav løn. Det er svært som dansker i første omgang at sætte sig ind i og vende sig til - men det er tarveligt ikke at give drikkepenge, også selvom man kun har fået en middelmådig betjening.

Som udgangspunkt ligger man 15-20 % af den samlede regning. En tommelfinger regel der er nem at bruge er, at fordoble "tax" beløbet og tilføje det regningen.

Lad os antage, at du modtager en regning hvor du har købt for $100, og tax beløbet vil i runde tal være $8.88. Den totale regning lyder derfor på: $108.88. Du kan, udover dette beløb betale omkring $18 i drikkepenge. Så, alt i alt: $126.88, hvilket betyder at du gav ca. 18% i drikkepenge. Alt efter service, kan du vælge at runde op til $130, eller ned til $125.

Bemærk, at ved selskaber over 6 er drikkepenge som regel automatisk pålagt din regning.
På barer, giver man gerne $1-$2 i drikkepenge per drink.

Du kan downloade en smart tip calculator til din iphone eller android. Evt. denne, hvor man også kan få eksakt beløb udregnet, hvis man er flere der betaler sammen: https://itunes.apple.com/us/app/nyc-tip/id356123310?mt=8

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *