Mobil og internet

WiFi & Data

Der er mange løsninger, når det kommer til at være 'connected' og online når du er på din rejse. Det er endnu mere vigtigt i dag end det var for 5 år siden. I dag er en rigtig ferie oplevelse, for mange ikke helt rigtig med mindre man kan dokumentere og holde kontakten ved lige undervejs. Selvom du ikke er typen der gerne vil dele billeder på Instagram eller lige ringe til mormor på Skype - så er du sikkert lidt afhængig af at kunne "Google" dig frem.
I mange storbyer, også New York selvfølgelig, kan du finde "Free Wifi" mange steder såsom Starbucks, McDonald's, tøjbutikker. Flere hoteller giver dig gratis WiFi også.   MEN, fælles for disse steder er at opkoplingen ikke altid er sikker, og ofte heller ikke helt hurtig. - Hvad gør man så?


Link NYC er en løsning for new yorkere, og besøgende og tilbyder gratis, hurtig wi-fi ved diverse info-standere rundt omkring i byen. Der vil være over 7500 når de er færdige med at installere, så du kan snildt finde en i nærheden af dig selv. Læs mere her: Link NYC


Skyroam er et firma der har taget opgaven til sig - at sørge for at du og dine rejsefæller er sikret forbindelse til omverdenen med hurtig, pålidelig data som du kan tage med dig rundt. Du lejer, eller køber deres hotspot, hvor op til 5 enheder kan kople sig på. Den er lille og vejer næsten ingen ting. Du kan have den i tasken, eller lommen mens du færdes rundt omkring i byen - og den holder batteriet til en hel dag. Du betaler ned til $8/dagen for dataen. Det fede er, at Skyroam ikke kun er til din tur i New York. Du kan bruge dem stort set overalt på jorden. Systemet er sat sådan op, at alt efter hvor du befinder dig er de knyttet til det mest pålidelige netværk i området - hvilket sikre dig så hurtig forbindelse som muligt. Dvs. skal du på roadtrip tværs over USA, backpacking i Asien eller på togrejse gennem Europa så kan du benytte dig af Skyroam. Altså global wifi, ubegrænset data!

skyroam_coverage_map_orange_1200x800


Det var et par af vores kunder der gjorde os opmærksom på firmaet, og de var meget begejstrede for hastigheden - så vi tog kontakt til Skyroam og fik en aftale i hus. I kan spare 10% hvis I benytter jer af vores "affiliate" link og kode, og vi modtager i så fald en lille kommission som tak for formidlingen.

Klik dig ind her: Skyroam.com og læs mere selv. For at opnå de 10% rabat, brug koden: TiNY10 ved bestilling.

Mobiltelefoni

Er det nødvendigt?

Er du i New York på ferie i en forholdsvist kort periode, behøver du ikke nødvendigvis bekymre dig om mobiltelefoni. Hvis du har tilmeldt dit danske nummer udlandstelefoni (som de fleste selskaber automatisk har) så kan du sagtens bruge din telefon herover. Undersøg med dit teleselskab, hvor meget det koster. Som regel koster det 2-3 kroner at sende sms, og 8-12 kroner per minut opkald. Slå data fra, inden du rejser fra Danmark. Data er dyrt, hvis brugt herover! Nogle teleselskaber har dog udemærkede planer for mobil data, såsom 3!
Men, du har ikke brug for at bruge din mobiltelefons dataopkopling da du kan finde trådløst internet rigtig mange steder som er gratis at benytte. Langt de fleste restauranter, barer, kaffebarer og butikker tilbyder gratis wi-fi forbindelser. Derudover, kan du også koble dig op i parker og på åbne pladser. Har du brug for mere pålidelig, hurtig data: Se ovenstående omkring WiFi & Data.

Det er dog muligt, at du skal være her i en længere periode og i så fald er du sikkert interesseret i at vide hvordan du kan få et amerikansk telefonnummer.

Som udlænding, uden social security number og credit history er det ikke hensigtsmæssigt at tegne en kontrakt lignende aftale med et teleselskab. Desuden, er det oftest helt umuligt med mindre man er villig til at give et højt depositum. Hvad så? Kan man ikke bare skaffe sig et taletidskort?

"Prepaid" og "Unlocked"

Mobiltelefoni & Internet i USA

Det du skal lede efter er et "prepaid" simkort, som gør at du tanker op månedligt. Det er let at skaffe, og du kan købe disse simkort mange forskellige steder; både hos teleselskaberne selv men også i lokale bodegas (kiosker) og "pharmacies" såsom Walgreens, Duane Reade og Rite Aid.• Både AT&T, T-mobile, Sprint, Boost Mobile, Verizon etc. har pre-paid simkort.

Derudover, skal du have en telefon der er "unlocked", dvs en ulåst telefon. Du har måske en ældre model liggende derhjemme i en skuffe, som du kan tage med. Eller, du kan købe en online, eller hos teleselskaberne selv.

Hvad koster det?

Mange selskaber, såsom AT&T, SimpleMobile, T-Mobile, Boost, Cricket osv. der har pre-paid tager omkring $25-$60 per måned, alt efter hvilke services du vil have. F.eks. har SimpelMobile en plan der hedder ubegrænset sms, tale og 4GB data for $40 om måneden.  Dertil kommer, at mange selskaber også sælger "unlocked" telefoner ned til $15-$20, men du kan også købe smartphones, Android og iPhone hos flere selskaber. F.eks. sælger AT&T en iPhone 5S til omkring $200. Du kan som sagt måske også bruge din egen telefon.

Bonus information

Til slut, kan vi henvise til René Frederiksen gode artikler omkring telefoni og internet i USA. Selvom René Frederiksens skriver omkring road-trips, kan flere af hans råd sagtens bruges ifm. dit besøg i New York. Læs her: Wi-fi, internet og telefoni på roadtrip i USA samt Data og taletidskort på mobil i USA

Er du stadig lidt forvirret omkring hvad du skal vælge og hvordan og hvorledes du skaffer det, så kan vi være behjælpelige og sørge for at en velfungerende telefon eller data enhed venter på dig ved din ankomst til New York. Tøv ikke med at kontakte os for at høre nærmere om denne concierge service: Send email