Husk din adaptor – Eletricitet i USA

Skrevet af Maria-Leena Kerr, indehaver og tour guide

Et lille godt råd, til jer der måske ikke har rejst i USA før: Husk din adaptor!

USA benytter sig af anderledes strømsystem og har anderledes stikkontakter, så hvis du skal bruge elektricitet til din håndtørrer, computer, mobil osv. så skal du huske en adaptor.

USA benytter sig kun af 120 volt, imod de 230 i Danmark hvilket også får betydning for den styrke f.eks. din hårtørrer kommer til at køre på! Det fandt jeg selv ud af på min første rejse, så fra rejse nummer 2 havde jeg en amerikansk hårtørrer jeg rejste med. Jeg havde ikke tid til det andet pjat.

Langt de fleste af dine elektroniske enheder kan dog sagtens kører via 120 volt uden problemer, men da stikkontakterne er anderledes end i DK skal du altså bruge en adaptor.

Hvis du ankommer til USA uden en adaptor, kan du bl.a. købe dem i Radio Shacks som ligger over hele byen. Jeg anbefaler ofte, at man tager i den i Manhattan Mall som ligger lige ved siden af Macy's på 34th Street, ved Herald Square. Men, mange lokale Duane Reade's og andre småbutikker vil også sælge dem.

Det kan nok bedst betale sig, hvis du allerede har købt dem hjemmefra. Du kan bl.a. købe dem online på Amazon og andre online butikker: