ESTA Visa Waiver

ESTA - Visa Waiver programmet

ESTA - Visa Waiver official website

Danmark er et af de 38 deltagende lande, så hvis du er dansk statsborger behøver du højst sandsynligt ikke at søge om et 'non-immigrant' visa hvis du vil rejse til USA.
I stedet skal du søge om et såkaldt ESTA, som ikke er et visum men i stedet et elektronisk system der bliver brugt for at give rejse tilladelse ind i USA i op til 90 dage - for ferie formål.
ESTA, ligesom hvilket som helst andet visum du måtte søge, garanterer dig dog ikke for at du kommer ind i landet. I sidste ende er det 'Border Controls' (paskontrollen) der bestemmer. Men, det er påkrævet at du søger og får et ESTA visa waiver minimum 72 timer før du rejser til USA.

At udfylde ansøgningen er relativt let, og hjemmesiden er blevet oversat til mange forskellige sprog. Vær sikker på, at du benytter dig af den officielle hjemmeside, der kun vil opkræve $14/person. Der er mange hjemmesider derude der er SPAM, og som vil opkræve mange, mange penge i betaling for at udfylde ESTA ansøgningen for dig. Du behøver og bør absolut ikke benytte dig af disse sider!

Den officielle hjemmeside du skal benytte dig af er: https://esta.cbp.dhs.gov/

Et ESTA - Visa waiver er gyldigt i 2 år og koster altså kun $14/person. Ansøgningen har en del trin, men det skal du ikke bekymre dig op. Det er for det meste lige ud af landevejen med spørgsmålene. Du behøver ikke medbringe en printet kopi af din ESTA, men hvis du vil kan du sagtens. Danmark er som sagt et af de lande der er deltagende i ESTA programmet, men du kan se de øvrige lande på nedenstående liste.
I nogle tilfælde kan det være, du er nødsaget til at søge om et regulært visum hvis du skal til USA. Sørg altid for at tjekke din situation på officielle regeringshjemmeside og den lokale ambassade. For mere information, læs på denne hjemmeside: U.S Visa - U.S Department of State's hjemmeside

Hav en god rejse!

VWP Countries - ESTA

Ansvarsfraskrivelse: Turist i New York står bag ovenstående tekst og tror på gyldigheden af denne på tidspunktet de blev lagt online. Men, fraskriver alt ansvar og henviser igen til de officielle hjemmesider for korrekt opdateret information.