Uptown’s Højdepunkter – Harlem tour med dansk guide

Redigeret 26 august 2019
Uptown's Højdepunkter - Harlem Turist i New York
Vi har givet tours i Harlem i lidt over 3 år nu med stor succes. Det er en af de tours vi anbefaler, når folk spørger hvilke af vores tours der er gode til unge mennesker. Det betyder dog ikke, at vore øvrige tours ikke er –  blot at Harlem vitterligt er interessant og vi synes det er vigtigt at ændre de fordomme folk har omkring Harlem fra film og TV.

Med det sidste års ændringer har der været færre Uptown’s Højdepunkter tours på programmet som offentlig tour. Men, der er en tilbage i 2019 hvis du har lyst til at deltage.  Som altid, kan private tours bookes hvis du er ude i god tid så vi kan sikre ledighed.

Det bliver søndag d. 15 september, klokken 14:00 om eftermiddagen. Det betyder, at I kan deltage på egen hånd i Gospel i en af kirkerne. I skal regne med min. 2 timers varighed på gospel services.
De fleste kirker har service tider startende omrking kl 10:00 eller 11:00, så I burde kunne nå en hurtig frokost inden vi mødes. I kan selvfølgelig også bare mødes med os kl 14:00, uden at have deltaget i kirke services.

Vi mødes på hjørnet af Lenox Avenue og W116th Street, ved CVS butikken. Du skal have købt billet på forhånd. Når vi mødes taler vi om vores forestillinger om Harlem, fordomme og generel viden. Så går turen til et nærtliggende afrikansk marked, som plejer at være interessant for de fleste. Efter besøget der, går vi igennem området der er kendt som Little Senegal hvorefter vi bevæger os mod kernen af Harlem. Vi kommer forbi flere kirker og historisk vigtige “seværdigheder” undervejs. I får mulighed for at se the Apollo Theater. Alt efter gruppens temperament og interesser justerer vi ruten således at der enten er tid til et hurtig kig i en af de cool shoes shops (eller det kan gøres på egen hånd efter). Alt andet lige dækker vi historien fra start til slut – så meget vi kan dække på 2 timer. Hollændernes landbrug, slaveriets ophørelse, Harlem Renaissance, byens forfald i 70erne og 80erne. Og sidst men ikke mindst, den kraftige oprydning af NYCs gader i 90erne under ledelse af borgmester Rudy Giuliani frem til … ja, hvordan Harlem i virkeligheden skal ses i 2019.

Ses vi? Hvis ikke du er i byen d. 15 september, og ikke har mulighed for at bestille en privat tour så er disse de eneste offentlige tours der bliver udbudt resten af året: Offentlige tours 2019. 
Vi anbefaler til hver en tid, at booke i god tid – det gør sig også gældende med private tours, da vi kun er to danske tour guides – og, undertegnede har stort set hele september og oktober booket. 

Ses vi i New York?

Prisen er $35 per person (plus servicegebyr)

Du kan booke her: https://fareharbor.com/turistinewyork/items/11236/availability/301830642/book/ – eller, hvis du vil spare service gebyret ved betaling via MobilePay (faktura sendes). 

By DennisInAmsterdam – Flickr, CC BY-SA 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=1989660