Taxi i New York

Taxaer og car service

Yellow Cab
Det er fristende at hoppe ind i en af de mange tusinde orange-gule taxier, for de er billige i forhold til DK - og så er det nemt! Husk dog, at hvis du fanger en taxi i løbet af myldretiden kan det hurtig blive en dyr tur. Hvis du gerne vil have en idé om, hvor meget en tur vil komme til at koste sådan cirka så kan du indtaste adresser og tidspunkt på dagen på denne hjemmeside, og den vil give dig total pris plus drikkepenge: NYC Taxiwiz

Ja - du skal give din taxa chauffør drikkepenge. Nu om dage er det simpelt, hvis du benytter dig af kortbetaling, da maskinen i bilen vil tilbyde dig mulighederne for at "tippe" 20%, 25% og 30%. Du har selvfølgelig mulighed for selv at indtaste et beløb du ønsker at give.

New York 2006

Grønne taxaer
Siden sommeren 2013 har vi i gadebilledet set et stadig stigende antal lime grønne taxaer. Det er de såkaldte "Boro Cabs", som fungerer på samme vis som gule taxaer men har restriktioner ift. hvor de må samle passagerer op. Dette er for at afhjælpe det behov der er, for at øvrige kvarterer og bydele ikke har mangel på taxier fordi de alle cirkler rundt i og omkring Midtown og Downtown Manhattan. Dvs. du gerne må "haile" en grøn taxa hvis du befinder dig alle i Queens, Brooklyn, Staten Island og Bronx - og hvis du er på Manhattan nordfor West 110th street og East 96th street. Hvis du befinder dig derunder, må du "nøjes" med en yellow cab.

nyc green cab

Car Service
Car service bruges mest af lokal New Yorkere hvis de gerne vil ringe efter en vogn der henter dem på aftalt sted og tid. Som turist bruger man oftest kun car services, hvis man ønsker at blive hentet i lufthavnen med bil og chauffør. Måske ønsker du blot en almindelig sort Sedan, stor personbil, eller måske ønsker du at ankomme til dit hotel i stil med en limousine. Forskellen på Car Service og taxa er, at chaufføren vil stå i terminalen med et skilt med dit navn på - og hjælpe dig med bagagen ud til vognen.
GO Airlink NYC er nogle af de mest kendte på markedet, da de samarbejder direkte med "Port Authority of New York and New Jersey".
De tilbyder blandt andet Shuttle bus afhentning fra lufthavnen, hvilket er den billigste måde at komme med vogn direkte fra lufhavn til din destination, men de tilbyder også luksus biler.
Så, ønsker du at ankomme til New York og blive hentet af privat chauffør så er det dem du skal booke hos Go Airlink, og du kan spare 10% ved at booke online: Luxury SUV Service
Læs mere omkring lufthavnstransport her: NYC Lufthavnstransport