Shopping områder i New York

Shopping i NYC

Hvis du gerne vil spadsere rundt, opleve byen og samtidigt have gode muligheder for at shoppe så er nogle af 'Turist i New York's' favoritter områder, eller nabolag som Upper West Side, 5th og Madison Avenues, SoHo, 34th St - Herald Square, 125th street i Harlem, Chelsea og Union Square.

Nedenunder vil du finde en kort beskrivelse af nogle af disse shopping områder i New York. Kom endelig tilbage til siden ofte, da tilføjelser vil forekomme løbende.

Brookfield Place:
Brookfield Place ligger på lower Manhattan, på vestsiden - blot et stenkast væk fra World Trade Center i Battery Park City. De seneste år er det blevet til et mekka af shopping, spisesteder og simpel hyggelig stemning i deres offentlige "Winter Garden". Butikkerne har åbent indtil kl 20:00, og spisesteder i den del af Brookfield Place der bliver Hudson Eats lukker kl. 21:00. Man kan dog opholder sig på den offentlige del af Brookfield Place indtil kl 2:00 om natten.
I vil finde omkring 30 luksus designer butikker, og massevis af lækre spisesteder. Der er også skøjtebane ved vintertid, og diverse forskellige events året rundt.
Afslut en sightseeing tour på Lower Manhattan med guide hos Brookfield Place:
Book sightseeing med dansk guide! eller læs mere om Brookfield Place og hvordan I kommer dertil her: Brookfield Place NY

SoHo:
Området syd for Houston er kendt som SoHo, det super trendy område hvor man kan sippe te med mormor, gå på art gallery, spise middage med veninderne, vindues-shoppe eller svippe dankortet rygende hedt i et mangfoldig slaraffenland af større eller mindre designer butikker, boutiques og en række af de store kæder såsom H&M, Bebe, American Apparel - listen er lang.
Tag et kig på: http://sohonyc.com/ hvor du kan få overblik over restauranter, gallerier og butikker.
Da SoHo er populær for lokale, kendte og turister 'a-like' så er der mange mennesker. Er du til lidt mere ro omkring dig, så overvej andre nabolag.

34th Street - Herald Square:
Du kan tage B, D, F, M togene direkte til stationen med ovenstående navn og når du kommer op fra subwayen vil du være omringet af Macy's, Manhattan Mall, verdens største H&M, Victoria's Secret og en masse andre butikker. I midten af det hele, er Herald Square og Greeley Square, små trekantede parker opkaldt efter vigtige redaktører i det 19-århundrede (men det er en helt anden historie). Disse to parker byder på små caféer, og borde og stole så du kan slappe af i mellem shoppingen. Du kan selvfølgelig også lade manden sidde med alle poserne, mens du smutter videre til den næste butik.
Mht. Macy's er det vigtigt at huske, at man som turist kan få et "Visitor Pass" der giver 10% yderligere rabat på en masse af varerne i Macy's. Du får dette pass, ved at gå op til Visitor Center på 1½ sal (ja, du læste rigtigt - 1.5 sal) og vise dit pas.

Upper West Side:
Tag en tur op og ned Broadway på UWS og du vil møde den ene butik efter den anden. Søde små unikke butikker, designervarer men også de kædebutikker man kender så godt.
Du kan starte allerede ved 57. gade og 8. avenue hvor du vil finde TJmaxx som har massevis af god kvalitet til en god pris. Fortsæt op mod 66. gade og Broadway og der vil du finde den famøse Century 21. Hvis du er til mere klassisk stil så snyd ikke dig selv for et besøg hos Loehmann's på 74. gade og Broadway. Derefter kan du fortsætte til 79. og Broadway vil du finde DSW Designer Shoe Warehouse - hvis du er til sko og tasker ja selv nogle af de dyreste mærker såsom Gucci og Kate Spade vil du finde her. Alt til stærkt reducerede priser.
Ind i mellem disse store butikker vil du finde et hav af andre interessante butikker, hvor du kan shoppe løs.

5th & Madison avenues:
Disse avenues og gaderne omkring er hvor du finder et kæmpe udvalg af designers boutiques, luksus varer, upscale shopping. Der er også butikker for den almindelige lønmodtager, men hvad der er særligt i området her er hvor tæt alle butikker er på hinanden. Ikke nok med at du kan finde de store luksus department stores som Saks Fifth avenue, Barney's og Bergdorf Goodman, så kan du også finde Apple Store, Gap, Hugo Boss, Salvatore Ferragamo, Cartier, Bottega Veneta osv osv osv. 5th avenue er synonym med shopping, så selvom du ikke får handlet så meget så er det en oplevelse bare at slentre op og ned ad gaden. 57th street som løber mellem 5th og Madison bliver også kaldt Billionaire's Row (Milliadær Strædet) af særlig årsag. Det er f.eks. her hvor man kan få "Morgenmad hos Tiffany's", på hjørnet af 5th og 57th street. (ps. det er naturligvis en henvisning til filmen "Breakfast at Tiffany's" med Audrey Hepburn)
Du kan tage F-toget til Lexington Ave/63rd Street, eller E og M til Fifth Ave/53rd Street, N, Q, og R til Fifth Ave/59th Street, 4, 5, og 6 til Lexington Ave/59th Street.

125th Street, Harlem
Harlem har siden 1920erne været synonym med kreativitet og kultur. Mange glemmer dog at sætte en tur til Harlem på programmet, måske pga. fejlinformering. Harlem er i den grad et besøg værd. Som tour guides giver vi mange ture i Harlem og Uptown Manhattan, og vil med glæde vise dig rundt også. Men, når det kommer til shopping kan du snildt tage enten A, B, C, D eller 2 og 3 toget til 125th Street og begynde og gå op og ned ad gaden. Udover at du vil kunne fornemme lidt af Harlem's ånd vil du også kunne shoppe i MAC, DSW, GAP Outlet, Banana Republic, Old Navy's, Footlocker, Marshall's og en masse lokale butikker der sælger tøj, sko, makeup osv. Ind i mellem shoppingen, kan du spise frokost på Sylvia's - Queen of Soulfood eller Red Rooster.

Chelsea
Chelsea er et af de dyreste nabolag i New York at bo i, men også et af de lækreste områder at gå rundt og udforske. Her vil du finde et virvar af vintage stores, high-end designer boutiques og selvfølgelig Chelsea Market. Chelsea Market er en gammel fabrik hvor Nabisco Biscout Company hørte til, dvs. det er her de plejede at producerer småkager, kiks og andet godt. Derfor er det også passende, at den gamle fabrik idag er lavet om til et paradis for 'foodies' og alle der har en sofistikeret smag. Udover de mange forskellige butikker, shops og andet godt man finder i Chelsea (blant andet lækre restauranter og hotte bare) så er det jo også her at "The High Line" er at finde. High Line er gamle togskinner, der stod tomme og ubrugte i over 20 år, før nogle smarter mennesker fandt på at forvandle de gamle rustne skinner til en hyggelig park, hvor man kan se byen lidt fra oven.
Offentlig transport gør det nemt at komme til Chelsea; du kan tage F, M, L, A, C, E til 14th street. L til 8th ave eller 1 og 2 til 18th Street. Derfra kan du gå direkte til Chelsea Market som ligger på blokken mellem 9. og 10. avenue, og 15 og 16. gade.

Yderligere inspiration
Frommer's guide til Top Shopping Streets & Neighborhoods
NYCTourist.com's guide til 5th avenue shoping

Og så for den eventyrlystne:

Jeg kan ikke sige det nok. Skal du have en fuldendt New York oplevelse, så skal du altså væk fra Manhattan - bare en enkelt dag. Et godt område, som er let tilgængeligt og ikke blot bidrager med mulighed for budget-shopping, er Jamaica, Queens. Jeg vil ikke anbefale området til familier med småbørn, men for unge mennesker der ikke er bange for lidt anderledes omgivelser og som formår at tilpasse sig. Tag F-toget til 169th street i Queens og hele området omkring Hillside Av og Jamaica Av har massevis af små og store butikker. Området her er stadig autentisk, og dufter langt væk af kultur-chok, etnisk mangfoldighed og en lille smule "ghetto". Ordet bruger jeg i den mest positive form overhovedet. Det holder dog ikke de større virksomheder som Gap og Nine West fra området. Særlig 165th street er en fornøjelig blanding af billig, etnisk og en lille bitte smule 'uhygge'. http://165thstreetmall.com/
Husk, har du brug for en guide så hold dig ikke tilbage for at kontakte mig. Jeg vil med glæde vise dig rundt i New York City's udkant ...

1 thought on “Shopping områder i New York

Comments are closed.

%d bloggers like this: