The New York Pass – et rabatkort til byens attraktioner!

 

– Skrevet af Maria-Leena Kerr, the danish tour guide!
(denne artikel indeholde affiliate links til the New York Pass, hvilket betyder at et salg genereret via klik på et af disse link vil medfører en lille procentdel af salget i kommission til os. Det sætter vi pris på!)

For et par uger siden, modtog jeg en email fra the New York Pass. De ville gøre opmærksom på, at visse ændringer var undervejs i udseende af jeres produkter. Det fik mig til at kigge nærmere på, hvad de i virkeligheden tilbyder.

Der er mange såkaldte rabatkort til attraktioner i New York. De kan være en fantastisk løsning på hvordan man kan sparer tid og allervigtigst penge på sin ferie til New York City.

Hvad jeg godt kan li' ved the New York Pass er at de ikke blot giver mulighed for at spare op mod 55% ift. normalt adgangspris men at de også giver inspiration til så mange oplevelser man måske ikke havde fundet frem til selv.

Med kortet vil du kunne få adgang til over 100 forskellige attraktioner/seværdighder/oplevelser bl.a. de helt store såsom Empire State Building, Top of the Rock, 9/11 Memorial & Museum, Statue of Liberty Ferry & Ellis Island, The MET og mange andre. Der er endda mulighed for, at tage Hop On / Hop Off sightseeing med med Big Bus Tours (som jeg foretrækker).

Du vælger selv om kortet og dermed adgang til disse mange attraktioner skal gælde i 1, 2, 3, 5, 7 eller 10 dage.

Priserne starter fra $127 for voksne/$94 for børn for 1-dag, og op til $425 for voksne/$285 for børn for et 10-dages kort.

Kan det betale sig?
Hvor mange dage skal du vælge?

Først og fremmest anbefaler jeg, at du kigger alle de mange attraktioner og seværdigheder igennem på hjemmesiden, og skriver dem ned du er allermest interesseret i. Hvis mange af dem, er museer så undersøg om de museer er med 'suggested admission', hvilket betyder du i virkeligheden kan betale hvad du ønsker for indgang og derfor måske ikke behøver bruge dit korts gyldighed til at dække over besøget. Hvis den normale indgangspris langt overstiger kortets pris, så er det værd at tage med i betragtning (selvfølgelig)

Derefter skal du have i tanke, at nogle attraktioner tager 3-4 timer hvor andre måske kun tager en time. Dertil skal du vide, at der altid er et eller andet der går galt i planlægningen såsom forsinkelser på transport, eller ekstra lange køer.
Har du brug for hjælp til at vælge attraktioner, og dermed også længden på dit pass og gerne vil have personlig hjælp til tilrettelæggelse af dine dage herover så undersøg om vores personlige rejseplan ikke kunne være interessant for dig: Personlig NYC rejseplan

Hvis dine ønsker inkluderer mange af de dyrere indgange, kan det sagtens betale sig at købe kortet - selvfølgelig - og hvis du vælger min 3. dages gyldighed har du mere fleksibilitet.

Personligt anbefaler jeg, at man ikke forsøger at presse for mange ting ind i sin NYC-dag. Max. 2-3 store attraktioner per dag er max., og som jeg altid nævner så er minimum 7-dage i NYC at foretrække særligt hvis du skal have et pass!

The New York Pass er rigtig godt til dig, der gerne vil opleve MANGE ting der koster penge! Hvis du er turisten der ynder at tage den lidt med ro, og ikke rigtig planlægger meget på forhånd så er dette kort nok ikke det mest optimale for dig.  I så fald er der andre muligheder som du kan læse om her: Kort til alle attraktionerne!