Lufthavnstransport

... Hvordan kommer man fra lufthavnen til Manhattan?

Der er tre vigtige lufthavne i New York, og rejser du direkte fra Europa lander du enten i Newark lufthavn eller JFK lufthavn. Men, hvad så med lufthavnstransport? Hvordan kommer du frem og tilbage til byen fra lufthavnene?

Alt efter temperament, og budget har du flere muligheder for lufthavnstransport. Du kan vælge offentlig transport, shuttle, taxa, bil service eller måske limousine. Du kan også benytte dig af vores concierge service, og blive afhentet personligt af en af Turist i New York - NYC & Tours new york eksperter.

Klik dig ind på nedenstående links og læs mere om de forskellige muligheder.

Airtrain og offentlig transport

Den billigste løsning til transporten fra lufthavnen er offentlig transport. Både fra JFK og Newark, forbinder 'airtrain' dig med enten subway eller tog som tager dig til centrale Manhattan. Læs sektionen omkring transport fra Newark lufthavn andetsteds på denne side.

Alt efter hvor du skal bo, (Manhattan/Brooklyn/Queens) vælger du at tage airtrain mod enten Jamaica eller Howard Beach subway-stationer. Det er gratis at hoppe på airtrain, men når du ankommer til en af disse stationer betaler du $5/person for brug af airtrain, og derefter $2.75/person for at bruge subwayen. Du skal dog købe individuelle 'metrocard' til airtrain og subway. Et nyt kort koster $1. Hvis I rejser flere sammen, kan I med fordel købe et 10-turs airtrain kort til $25 (+ $1 gebyr for nyt kort) I kan 'swipe' kortet 4 gange ad gangen. Det betyder, at hvis jeres gruppe er mere end 4, bliver I nødt til at købe ekstra kort. Det kan dog godt betale sig, hvis I også har tænkt jer at tage subway og airtrain når I skal afrejse fra lufthavnen.

Ved stationerne kan du købe 'metrocards' i automaterne. Husk at hvis du bruger et visa/dankort, får du muligheden for at vælge mellem Debit og Credit. Du skal vælge credit, du vil derefter blive bedt om at indtaste postnummer (zip-code). Det er fuldstændigt ligegyldigt hvilke 5 cifre du skriver. Du kan bruge 1-2-3-4-5.
I USA bruger du ikke din personlige pin-kode til dit visa/dankort med undtagelse af, når du skal hæve penge i en bank eller ATM (hævemaskine), og hver gang du i butikkerne får spørgsmålet: "Credit or debit?" skal du blot svare credit.

Er det hele lidt forvirrende, og kunne du godt tænke dig at have en guide med dig på turen fra lufthavnen til hotellet, så kan du booke vores service, "Lufthavnsafhentning", og få en god introduktion til det offentlige transportsystem. Klik ind og læs mere her: Bliv hentet i lufthavnen

Privat vogn og limousine

Ønsker du ikke at skulle rode med offentlig transport eller at vente på gule taxaer, så er din mulighed at booke en privat chauffør. Dette er også en god løsning, hvis I rejser mere end 4 sammen.

Ved booking af en privat vogn, en såkaldt "car service" bliver I hentet direkte i terminalen. En chauffør, vil stå med jeres navne på et skilt og følge jer til bilen. Priserne er baseret på type af vogn, antal personer og baggage og hvor i NYC I skal hen.

Typisk er det en sort Sedan man bliver hentet i, hvis ens gruppe er 1-4 personer. Op mod 6 personer kan være i en SUV. Hvis jeres gruppe er større (6-11), kan I leje en privat "shuttle van".

GO Airlink NYC er nogle af de mest anerkendte på markedet og udover, at de også tilbyder shuttle bus afhentning kan man også booke privat chauffør via dem. Booker du online, kan du spare 10% via dette link: Book Online & Spar 10%!

Klik dig ind, læs mere og book jeres afhentning med det samme: Book SUV Service

Hvis du virkelig gerne vil flotte dig, og ankomme til Manhattan med stil - så kunne det være at en limousine er løsningen. Dette er selvfølgelig ikke en billig løsning, da prisen hurtigt kan komme op på mellem $200-$300 men det kan blive en oplevelse uden lige!
Carmel Car & Limousine Service har været i branchen siden 1978, og tilbyder udover privat-hyre biler også limousine udlejning. Som nævnt, varierer priserne men gå ind og læs mere og book din limousine til når du ankommer i New York her: Book Carmel Limo!

Ønsker du at lade vores concierge services stå for booking og betaling af vogn, så du ikke behøver bekymre dig om noget, henvend dig venligst per mail via info@turistinewyork.dk.

Yellow Cab

De gule taxaer er synonymt med New York City. Og, de dækker naturligvis hele NYC. Ved JFK, vil du finde skilte fra terminalen, du lander i mod "Ground Transportation" og/eller "Taxi".
Der vil være tydelig skiltning, ved et lille skur af et hus og højst sandsynligt en kø af andre passagerer der venter på at få en taxa. Fra JFK til Manhattan er der et såkaldt "Flatrate" gebyr på $52+diverse brotillæg og naturligvis drikkepenge. Typisk løber det op i $65-$70. De typiske taxaer, kan du sidder 3 på bagsædet og 1 på passagersædet. Disse gule taxier er reguleret af TLC (Taxi and Limousine commission) og det er din garanti for fair priser, og forsikret kørsel.

Tag aldrig uautoriserede taxier. Hvis nogen henvender sig til dig i lufthavnen med tilbud om "car-service" "cab" eller "taxi-taxi" skal du blot ignorerer det.

Læs mere om priser fra de øvrige lufthavne, og til andre destinationer end Manhattan på TLC's hjemmeside: Taxa priser og rater

Meet & Greet

Du er sikkert familiær med udtrykket: "Meet & Greet". Hos os, betyder det en service hvor en professionel og venlig guide, møder dig i lufthavnen og sammen tager I mod dit hotel eller lejet lejlighed.

Turist i New York har længe tilbudt denne service, og haft mange glade kunder og positive tilbagemeldinger.

Prisen er fast på $99* per gruppe. Det er underordnet, om du rejser alene eller i gruppe af flere. Jeres guide vil vente på dig i terminalen hvor du ankommer, med dit navn på et skilt. Sammen vil I benytte jer af airtrain og det offentlige transportsystem. Det er en ideel løsning for dig, der gerne vil have en introduktion til hvordan det offentlige fungerer og samtidig gerne vil have muligheden for at stille en professionel guide en masse spørgsmål undervejs.

Vil du læse mere om denne service, og booke din "Meet & Greet", så klik dig ind på dette link: Lufthavnsafhentning

*Prisen er gældende for JFK og LaGuardia. Som udgangspunkt tilbyder vi ikke lufthavnsafhentning fra Newark, men er du meget interesseret kan vi give dig en pris hvis du henvender dig via info@turistinewyork.dk

Shuttle Bus

Shuttle busser er næsten lige så nemt som at tage en taxa, og det er den næstbilligste mulighed når det kommer til lufthavnstransport. Det er bedst at du booker plads på forhånd, således at du ikke skal vente så længe når du først ankommer i lufthavnen.

Shuttle bus, bliver også kaldt "Shared Van". Det er den bedste løsning, hvis du rejser alene og er på et budget. Ved ankomst i lufthavnen følger du blot skiltene til 'Ground Transportation', hvor du vil finde en desk med information til shuttle bussen.

Ved brug af shuttle, deler du turen ind til Manhattan med andre, og I laver flere stops undervejs. Prisen starter på omkring $15 for en en-vejs billet. Men, husk at du bør give din chauffør et par dollars når du er ankommer til dit bestemmelsessted.

De store selskaber på markedet, der tilbyder shuttle bussser er NYC Airporter og Go Airlink NYC

Du kan tjekke sammenligne, tjekke rater og bestille din billet ved at klikke på nedenstående knapper: