En tur til P.S.1, Long Island City (LIC) Queens!

PS1 LICEt tog stop fra Manhattan, i Long Island City (Queens) kun få minutters gågang fra Court Square togstation, finder du en skjult perle af et kunstmuseum. En stor cement væg med inskriptionen: “P.S. 1 The Institute for Contemporary Art” møder dig, og når du kommer ind, vil du møde en lille bogbutik og en salgsdisk. Museet har “suggested admission”, med $10 for voksne, og $5 for studerende og pensionister. (Som CUNY studerende, får jeg gratis adgang)PS1 LIC

P.S.1 var grundlagt i 1971, med permanent beliggenhed i Long Island City siden 1976. Efter en stor grundig renovation i 1997 blev P.S.1 genåbnet i 1997 og har siden 2000 været en filial af “The Museum of Modern Art” (MoMA)
P.S. 1 var originalt en “public school” (deraf navnet PS 1) og bygningen holdes i en stand og design der er tro til bygningens historie. Meget af det originale arkitektur og det meste af galleriernes “klasseværelse-størrelser” er bevaret. Når man går tværs over det knagende gulv på gangen, bliver man uden tvivl mindet om sin egen tid i folkeskolen. Ihvertfald hvis du er gået på en skole med 50-100 år på bagen.
Bygningen har 3 etager med et stort udvalg af kunst. Nogen er videoer, 3D installationer og andre er lavet ud af mærkværdige materialer såsom sølvpapir og ler.

Hvert klasseværelse bringer noget sært, nyt, og interessant i form af forskellige udstillinger.
Efter du er blevet mæt på moderne kunst, vil du måske tage en bid mad fra M. Wells Dinette, som er beliggende på stueetagen. Dinetten er et cafeterie stil, og tager dig tilbage til bygningens tidligere historie som skole med skoleborde og bænker, og menuen skrevet med kridt på tavlerne der dækker rummet.

PS1 LIC
Mange turister ønsker at besøge et kunstmuseum mens de er i NY. PS1 er absolut interessant, og de mange forskellige former for kunst er tiltrækkende. Perfekt i størrelsen, gør at du kan opleve alt under to timer. Og fordelen er at prisen er så meget lavere end på Manhattan.
Jeg indrømmer gerne, at jeg ikke ovenud nyder Moderne kunst men jeg vil absolut anbefale jer at tage et besøg. Beliggenheden er ideel, og I ved jo at jeg slår et stort slag for, at man besøger andre bydele end blot Manhattan på sin ferie.

Overfor museet ligger PS1 LICdet som blev kaldt 5 pointz, et graffitti mekka uden lige. Desværre blev bygningen solgt, og meget af graffittien er malet over. Pt kan man dog stadig se noget af det så tag chancen mens tiden er til det. Ellers nyd de her billeder, af hvad det var engang.

PS1 LICCourt Sq Diner som ligger på hjørnet af Jackson av og 23rd er en traditionel amerikansk diner der serverer mad til alle måltider. Også et besøg værd! Når I går fra stationen mod PS1 vil dineren ligger ligefor næsen af jer 🙂

PS1 LIC

Tag E, G, M eller 7 til Court Square station og gå mod museet: 22-25 Jackson Ave. ved krydset af 46th Ave.

Abningstider: 12-18 torsdage-mandage. Lukket om tirsdage og onsdage.

For mere info omkring museet: http://www.momaps1.org/about/
For mere info omkring beliggenhed, rutevejledning, åbningstid og priser: http://www.momaps1.org/visit/

PS1 LIC
Krydset under 7-togets linie. Under broen kan I ane grafitibygningen 5 pointz. Ligeover den bygning er PS1.
PS1 LIC
Court Sq Diner ligger her i krydset
PS1 LIC
En del af LIC. I ældre tid et område fyldt med fabrikker og et rigtig arbejderkvarter. Idag bliver det mere og mere smart med store flotte lejligheder, og huslejen stiger. Folk siger at LIC er det nye Williamsburg, jeg siger at der ingen sammenligning er. Vi er Queens!
PS1 LIC
5 Pointz som det var engang
PS1 LIC
Loftet i PS1, en gammel skolebygning. Jeg synes selve bygningen var meget interessant og tog mange billeder af dens trappegange, vægge og lofter.
PS1 LIC
Loftet i PS1, en gammel skolebygning. Jeg synes selve bygningen var meget interessant og tog mange billeder af dens trappegange, vægge og lofter.
PS1 LIC
Loftet i PS1, en gammel skolebygning. Jeg synes selve bygningen var meget interessant og tog mange billeder af dens trappegange, vægge og lofter.
PS1 LIC
Long Island City, som set ud af et af vinduerne i PS1
PS1 LIC
En stille gade i LIC (Long Island CIty, Queens)
PS1 LIC
PS1 – skolebygningen og museet udenfor. Måtte desværre ingen billeder tage indenfor.