Lufthavne i New York

Lufthavne i New York

En introduktion til JFK, EWR og LGA!

Hvert år kommer der mere end 100 millioner rejsende gennem lufthavne i New York. De tre store lufthavne, hvor de fleste rejser igennem hedder JFK, Newark og LaGuardia. Transport til og fra lufthavnene inkludere offentlige transport, lokal taxa-service, shuttle busser, limousiner og byens gule taxaer. For dem med mange penge på lommen, er der også mulighed for at ankomme til Manhattan i stil med helikopter. Det er dog de færreste turiste der benytter sig af den mulighed.

JFK New York lufthavn: John F. Kennedy lufthavnen ligger i bydelen Queens, og er den største lufthavn af de tre. Den ligger ca. 25 kilometer væk fra centrale Manhattan. Mere end 90 forskellige flyselskaber benytter sig af denne internationale lufthavn, og sandsynligheden for at du lander i JFK er derfor stor. "Airtrain" og offentlig transport er simpel og ligetil.

Newark lufthavn: The Newark Liberty International Airport i New Jersey er også en international lufthavn, så der er ligeledes en stor sandsynlighed for at du lander her. Lufthavnen ligger i nabostaten New Jersey, og transporten frem og tilbage til NY er forholdsvis simpel ved benyttelse af "airtrain" og toge der kører til Manhattan.

LaGuardia lufthavn: Den mindste af mest vigtige lufthavne i NYC-området er LaGuardia lufthavnen som ligger i Queens. Det er ikke en international lufthavn, så sandsynligheden for at du lander her er lille. Det er dog med undtagelse af, hvis din rute er med stop andet sted i USA før ankomst til NY. Lufthavnen ligger kun små 15 kilometer væk fra centrale Manhattan, men desværre er der ingen direkte offentlig transport der dækker transporten frem og tilbage.

Vil du læse mere om transport muligheder til og fra de forskellige lufthavne klik nedenstående knap: